|

Gerginliğin sebebi provokatörler

Suriye Ulusal Meclis Temsilcisi Muhammed Samini, Akçakale ilçesindeki çadır kentte yaşanan gerginliğe ilişkin, "Olayları provokatörlerin çıkardığını tespit ettik" dedi.

Aa
00:00 - 30/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 17:58 - 30/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Gerginliğin sebebi provokatörler
Gerginliğin sebebi provokatörler

Suriye Ulusal Meclis Temsilcisi Muhammed Samini, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'i ziyaret ederek, 27 Mart'ta Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisi'nde çıkan olaylarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Samini daha sonra konaklama tesisine geçerek, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ve Kaymakam Eyüp Fırat ile bir araya geldi, tesiste barınan Suriyelilerle görüştü.

Samini, Süleyman Şah Konaklama Tesisi'nin altyapısının ve burada verilen hizmetlerin çok iyi olduğunu gördüklerini söyledi. Bir çadırda çıkan yangını bahane eden bir kitlenin infiale yol açtığını belirten Samini, şöyle konuştu:

''Yetkililer ve Suriyeli vatandaşlarımızla görüşmeler yaptık. Görüşmeler neticesinde, yapılan hizmetlerin yerinde ve eksiksiz olduğunu gördük. Bu olayları bazı provokatörlerin çıkardığını tespit ettik. Tesis yetkililerinin bu olayda ihmali bulunmuyor.

Mahallelerde Suriyeli vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde, bu olaya alet edildiklerini bize beyan ettiler. 130 Suriyeli vatandaşımız kendi istekleri doğrultusunda Suriye'ye dönüş yaptı. Bu kişilerin sınır dışı edildiği iddiaları doğru değil. Bu dönüşler sırasında vatandaşlarımıza yardımcı olan Türk yetkililere teşekkür ediyorum.''

Samini, Türk yetkililerin çok iyi bir kamp kurduğunu ifade ederek, ''Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederiz'' diye konuştu.

11 yıl önce