|

Gezi olaylarında ele geçirilen ilaçlar eczanede görünüyor

Gezi Parkı olayları sonrasında ele geçirilen ilaçlar basına gösterildi. Bazı serum ve ilaçların üzerinde bulunan 'Hastane malıdır, satılmaz' ibaresi dikkat çekti. Sağlık Müdürlüğü deposunda tutulan ilaçlardan bazılarının ise kayıtlara göre halen eczanede olduğu açıklandı.

Cihan
00:00 - 28/08/2013 Çarşamba
Güncelleme: 15:49 - 28/08/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Gezi olaylarında ele geçirilen ilaçlar eczanede gö
Gezi olaylarında ele geçirilen ilaçlar eczanede gö

Gezi Parkı olayları sonrasında göstericilerden ele geçirilen ve polis tarafından el konulan ilaçlar basına gösterildi. İstanbul Sağlık Müdürlüğü Bakırköy Bölge Deposu'nda sergilenen tıbbi malzemeler, ilaçlar ve serumlar dikkat çekti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden teslim alınan ilaçlar arasında üzerinde 'Hastane malıdır, satılamaz' ibaresi bulunan serumlar ise dikkat çekti. Sağlık ekipleri tarafından yapılan tasnif sonucunda 22 bin 318 adet muhtelif tıbbi malzeme, 7 bin 690 adet çeşitli ilaç, 519 adet serum tespit edildi.

İLAÇLAR ECZANEDE GÖZÜKÜYOR

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ise dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı. Verilen bilgiye göre, göstericilerden ele geçen ve Sağlık Müdürlüğü'ne ait depoda bulunan 2 bin 162 kutu ilacın, İlaç Takip Sistemi (İTS) kayıtlarına göre halen eczanelerde olduğu belirtildi. Açıklamada, '66 kutu ilacın çeşitli ecza depolarında, 11 kutu ilacın hastanelerde ve 41 kutu ilacın da üretici de olduğu tespit edilmiştir. Depoda kalan 3 bin 583 kutu ilaç kare kodsuz olduğundan dolayı takibi yapılamamıştır.' denildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Tasnif çalışması sonrasında elde edilen bilgilerin Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı'na iletildiği ve bundan sonraki sürecin bakanlık tarafından yürütüleceği kaydedildi.

11 yıl önce