|

Gezi Parkı'ndaki DİSK üyelerine müdahale

1 Mayıs İşçi Bayramını Taksim'de kutlamak için Gezi Parkı'nda basın açıklaması yapmak isteyen DİSK üyelerine polis tarafından müdahale edildi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun polisin uyarısını dikkate alarak açıklamayı Fransız Konsolosluğu önünde yapmayı kabul etmesine uymayan eylemciler Gezi Parkı'na doğru harekete geçince polisin sert müdahalesi ile karşılaştılar.

Hamdi Koçoğlu / Yenisafak.com.tr
00:00 - 21/04/2014 الإثنين
Güncelleme: 12:05 - 21/04/2014 الإثنين
Yeni Şafak
Gezi Parkı'ndaki DİSK üyelerine müdahale
Gezi Parkı'ndaki DİSK üyelerine müdahale

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen DİSK üyeleri Gezi Parkı'nda açıklama yapmak için bir araya geldi. Polisin, basın açıklamasını Gezi Parkı'nda değil de Fransız Konsolosluğu önünde yapılması önerisine DİSK üyeleri önce itiraz etti. İkinci görüşmenin ardınan DİSK Başkanı Kani Beko basın açıklamasını Fransız Konsolosluğu önünde yapmayı kabul etse de beraberindeki sendika üyeleri buna itiraz edip Gezi Parkı'na doğru yürümeye başladı. Polis, bunun üzerine Gezi Parkı merdivenleri önünde barikat kurum DİSK üyelerinin girmesine engel olmaya çalıştı. Ellerindeki bayrak sopalarıyla polise karşı koyan üyelere gazlı müdahalede bulunan polis ardından TOMA'ları da devreye soktu. Sendika başkanları dahil 10 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

CHP'nin 1 Mayıs gerginliği başladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin gelerek eylemcilere destek verdi. Tekin, "İşçilerin 1 Mayıs'ı kutlamalarına izin vermeyecek kadar ileriye giden bir dikdatörle karşı karşıyayız" dedi.


٪d سنوات قبل