|

Gezi''de başaramadılar yeniden deniyorlar

Memur-Sen Genel Başkanvekili Günay Kaya İstanbul merkezli operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaya ''Operasyonları, küresel aktörlerin Gezi''de başaramadıklarını yeniden deneme gayreti olarak görüyoruz'' dedi.

.
00:00 - 22/12/2013 Pazar
Güncelleme: 23:05 - 21/12/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanvekili ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, konfederasyonunun Mersin temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlik için geldiği kentte, İstanbul merkezli yürütülen operasyon hakkında değerlendirmede bulundu. Bu tür olayların küresel ölçekte değerlendirilmesi gerektiğini savunan Kaya, Türkiye üzerinde son yıllarda yoğunlaşan uluslararası baskıları net şekilde gözlemlediklerini belirtti.

CEZALANDIRILMALILAR

Varsa suçluların mutlaka cezalandırılmasını isteyen Kaya, şunları kaydetti: ''Operasyonları, Memur-Sen olarak küresel aktörlerin, Gezi''de başaramadıklarını yeniden deneme gayreti olarak görüyoruz. Ancak meselenin adli, hukuki ve ekonomik durumunu küresel güçlerden ayrı tutalım. Türkiye, en ufak bir karanlık nokta bırakmadan, kime ulaşıyorsa milletin malına, yetimin hakkına uzanan bir el varsa bu el mutlaka tutulmalı ve hesabı sorulmalıdır. 75 milyon aziz milletimizi bir kez daha uyarıyorum. Bizim üzerimizde dış istihbarat örgütlerinin, yeni bir düzen kurma ve Türkiye üzerinde stratejik plan yapma hedeflerinin olduğunu kalın puntolarla çizmemiz gerekiyor.''

DERİN OYUNLAR OYNANIYOR

Türkiye''de insanların kardeşliği üzerinde oynanan derin oyunların açıkça görüldüğüne dikkati çeken Kaya, ''Millet ve devlet el ele, yürek yüreğe, omuz omuza vererek, 75 milyonumuzun kardeşliğine bir zarar getirmeden bu badireyi de inanıyorum ki ülke olarak aşacağız. Yine güçlü, etkili, ''güçlü millet, güçlü Türkiye'' idealine hep birlikte koşmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

10 yıl önce