|

'Gladyo Amerikan icadıdır'

Aa
00:00 - 19/08/2008 Salı
Güncelleme: 18:33 - 19/08/2008 Salı
Yeni Şafak
'Gladyo Amerikan icadıdır'
'Gladyo Amerikan icadıdır'

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, “NATO içinde kalınarak gladyo ile mücadele edilmez” dedi.


Gültekin, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Ergenekon soruşturması ile Türkiye'de büyük bir kafa karışıklığı yaşandığını öne sürdü.

“Ömürleri boyunca Amerika ve gladyoya karşı olan kişilerin gladyoculukla suçlandığını” ileri süren Gültekin, şöyle konuştu:


“Ergenekon soruşturmasıyla büyük bir kafa karışıklığı yaratıldı. Amerika'nın iş birlikçileri, CIA ile beraber çalıştıklarını gizleyen ve gizlemeyen özel görevliler, bütün NATO savunucuları, şimdi gladyoya karşı mücadele ettiklerini söylüyor. Bütün ömürlerini Amerika ve gladyoya karşı mücadeleye hasretmiş olanlar ise gladyoculukla suçlanıyor. Gladyonun bugüne kadar ülkemizde işlediği ne kadar suç varsa hepsini devrimcilerin üstüne atmaya çalışıyorlar. Böylece Amerika'yı ve onun Türkiye'deki uzantılarını aklama çabası içindedirler. Oysa bilinen bir gerçeği hatırlatmak gerekiyor. Gladyo Amerikan icadıdır. Ancak Amerika'yla birlikte var olabilir. NATO içinde kalınarak gladyo ile mücadele edilmez.”


Gültekin, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili operasyonların Amerikan eylemi olduğunu operasyonları destekleyenlerin söylediğini iddia etti.

16 yıl önce