|

Göçük altında kalan muhtar öldü

Kırıkkale''nin Keskin ilçesi Konur kasabasında açılan drenaj kuyusunda çalışan bir mahalle muhtarı, göçük altında kalarak hayatını kaybetti.

İha
00:00 - 30/10/2012 Salı
Güncelleme: 16:52 - 30/10/2012 Salı
Yeni Şafak
Göçük altında kalan muhtar öldü
Göçük altında kalan muhtar öldü

Keskin''in Konur Kasabası Güzelyaka Mahallesi Muhtarı Mustafa Soyalp (54), evine yaklaşık 200 metre uzaklıktaki tepeden yıllar önce içme suyu getirdi. Zamanla azalan suyun kaynağından saptığını düşünen Mustafa Soyalp, bu sabah saat 09.00 sularında drenaj kuyusunu açarak çalışma başlattı. İddiaya göre, Soyalp, kepçe yardımıyla açılan yaklaşık 7 metre derinlikteki kuyuya kepçe operatörünün ''girme göçebilir'' uyarısına aldırış etmeden indi. Çalışma sırasında toprak kayması yaşandı. Toprak altında kalan Soyalp''in cansız bedenine, jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri ve sağlık ekiplerince yürütülen çalışma ile 3 saat sonra ulaşıldı. Soyalp''in cansız bedenini gören yakınları fenalık geçirirken, kasaba halkı ise gözyaşlarına boğuldu. Soyalp''in cesedi otopsi yapılmak üzere Keskin Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Muhtar Soyalp''in kasabada sevilen bir isim olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ömer Çiçek, yaşanan olayın kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Jandarma olayla ilgili olarak inceleme başlattı.

11 yıl önce