|

Gökçeada 24 saattir elektriksiz

Aa
00:00 - 1/01/2010 Friday
Güncelleme: 13:47 - 1/01/2010 Friday
Yeni Şafak
Gökçeada 24 saattir elektriksiz
Gökçeada 24 saattir elektriksiz

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine 24 saattir elektrik verilemiyor.

Belediye Başkanı Yücel Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün 13.00'ten bu yana ilçeye elektrik verilemediğini söyledi.

Atalay, kesintinin nedeninin henüz tam olarak tespit edilemediğini, Aydıncık'taki deniz hattının kontrol edilmesi gerektiğini bildirdi.

Deniz altındaki elektrik kablolarında bir sıkıntı olduğunu tahmin ettiklerini kaydeden Atalay, Kabatepe ile Aydıncık arasındaki yaklaşık 28 kilometrelik kablonun, 26 kilometresinin kontrol edildiğini, bu kablolarda bir sorunla karşılaşılmadığını söyledi.

Kalan 2 kilometrelik kablonun kontrol edilmesi için TEDAŞ'tan kontrol ekibinin gelmesini beklediklerini belirten Atalay, şöyle konuştu:

'Bugün TEDAŞ'tan kontrol ekibi ve aracı gelecekti. Ancak şiddetli lodos nedeniyle gemi seferleri iptal edildi, ekipler gelemedi. Hava şartlarının elverişli duruma geçmesiyle TEDAŞ'tan gelecek ekip, sorunu tespit etmeye çalışacak. Bizim tahmin ettiğimiz gibi Aydıncık çıkışındaki kablolarda deformasyon olması halinde esas sıkıntıyı o zaman yaşayacağız. Bu kabloların ekonomik ömrü dolmak üzere. Sıkıntı buradaysa bunların değişimi uzun sürer. Yeni kabloların denizin altına döşenmesi bir iki ay sürebilir. Bu da adanın 2 ay elektriksiz kalması anlamına geliyor. Böyle bir durumla karşılaşırsak, 'B planı' devre girecek. Bu planla TEDAŞ Genel Müdürlüğünden Gökçeada'nın tamamına yetecek bir mobil tribün gelecek ve hizmete girecek.'

İlçeye şu anda 1980'li yıllarda adaya hizmet veren santralden belirli zamanlarda  elektrik verildiğini kaydeden Atalay, 'Şu anda elimizde eski bir santralimiz var o hizmete girdi. Onun çapı çok küçük. Bununla atlatmalı olarak ilçe merkezinde 3 bölgeye elektrik vermeye çalışıyoruz ancak köylere veremiyoruz' diye konuştu.

Atalay, ilçeye elektrik sağlayan ve Kabatepe'den Aydıncık sahiline kadar olan 28 kilometrelik elektrik hattının, 1984'te Japonya'dan gelen ekip tarafından döşendiğini sözlerine ekledi.

14 years ago