|

Gökyüzünde Sky paniği

SKY Havayolları'na ait uçak, kabin basıncı düşünce Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı. Büyük bir korku ve panik yaşayan uçaktaki 26 yolcunun kulağında kanama meydana geldi

İstanbul
00:00 - 26/08/2007 Pazar
Güncelleme: 00:35 - 26/08/2007 Pazar
Yeni Şafak
Gökyüzünde Sky paniği
Gökyüzünde Sky paniği

Sky Havayolları'na ait uçak Antalya-Stuttgart seferini yaparken kabin basıncı düşünce Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçağın sol motorundan duman çıktığını ileri süren görgü tanıkları, 26 kişinin kulağında kanama meydana geldiğini anlattı. Merkezi Antalya'da bulunan Sky Havayolları'nın Boeing 737-400 tipi uçağı, çoğu Alman 173 yolcu ve 6 mürettebatla Stutgart'a gitmek üzere Antalya'dan havalandı. Yüksek irtifada seyreden uçakta yemek servisi yapıldığı esnada, iddiaya göre sol motordan duman çıkması sonucu kabin basıncı düştü. Oksijen maskeleri açıldı ve uçakta büyük panik yaşandı. Kaptan pilot hızla alçalarak saat 08.10'da Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçaktan indirilen yolcuları tek tek muayene eden sağlık ekipleri, yolcuların çoğunun duyma problemi yaşadığı, 26'sının da kulağında kanama olduğunu tespit etti. Doktorlar, baro travmaya bağlı orta derecede kulak zarı hasarları saptadıklarını ve acil tedavilerin ardından yollarına devamına izin verildiğini kaydetti.

OKSİJEN MASKELERİ ESKİ

Mehmet Boztaş da, uçağın sol motorundan duman çıktıktan sonra kabin basıncının düştüğünü söyledi. Yaşadıkları sıkıntılara rağmen Atatürk Havalimanı'nda tekrar güvenlik aramasından geçi-rilmelerine kızan Boztaş, açılan oksijen maskelerinin de eski olduğunu ve hava alamadıklarını ifade etti. Alman yolcu Mathias Gal ise, tamir edilen uçağa binmeyeceklerini takrarlayarak, hiç kimsenin kendileri ile ilgilenmediğini dile getirdi.

Basınca karşı sakız çiğnenmeli

Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erkan, uçaktaki kabin basıncı ayarlarının her an değişebileceğine işaret ederek, yolcuların tedbir olarak sakız çiğne melerini istedi. Erkan, "Özellikle nezne, gribal enfeksiyon gibi rahatsızlıkları bulunanlar hava yoluyla seyahatlere çıkmamalıdır. Mecburiyet varsa uçaktaki kabin basıncı iyi ayarlanmalıdır. Sakız

çiğnenmelidir" dedi.

Kimse bizimle ilgilenmedi

Uçak daha sonra THY teknik hangarına çekilerek bakıma alındı. Dış hatlarda yaklaşık 5 saat bekleyen yolcular, hiçbir yetkilinin kendileri ile ilgilenmediğinden şikayet ederek, bakımı yapılan uçağa kesinlikle tekrar binmek istemediklerini dile getirdi. Kamil Altıntaş isimli yolcu, kalkıştan 45 dakika sonra bütün oksijen maskelerinin açıldığını ve 15 dakika kadar büyük panik yaşadıklarını anlattı. Altıntaş, 'Pilot 10 bin metreden kısa sürede uçağı aşağıya indirdi. Fakat bize hiçbir açıklama yapılmadı. Kızımın kulağında kanama oldu. 26 kişi aynı sorunu yaşadı' dedi.

17 yıl önce