|

Gösterici ile provokatör nasıl ayırt edilir?

Mersin'de Gezi Parkı eylemlerinde yaşanan bir olay adeta örnek niteliğinde. Provokatörlerin gerilimi tırmandığı olaylarda emniyet müdürü, göstericilerden bu marjinal gruplardan ayrılmalarını istedi.

.
00:00 - 4/06/2013 Salı
Güncelleme: 09:26 - 4/06/2013 Salı
Yeni Şafak
Gösterici ile provokatör nasıl ayırt edilir?
Gösterici ile provokatör nasıl ayırt edilir?

Bugün Gazetesi Yazarı Nuh Gönültaş'ın kaleme aldığı yazıda anlattığı olay Mersin'de yaşandı. Hemen hemen tüm yurda yayılan Gezi Parkı eylemlerinde gerilimi tırmandıran provokatörler bu kez istediklerini alamadı. Polisi tahrik edip üstlerine çekmeyi amaçlayan marjinal gruplara bu kez Mersin Emniyet Asayiş Şube Müdürü Serdar Özlü izin vermedi.

Mersin Emniyet Asayiş Şube Müdürü Serdar Özlü, eylemciler arasında Türk bayrağı açanların ayrılmasını isteyerek, provokatörlere müdahale edilmesini sağladı.

İşte Nuh Gönültaş'ın kaleme aldığı yazı:

"Mersin Emniyet Asayiş Şube Müdürü Serdar Özlü elinde megafon eylemcilere hitap etti ve adeta gösterinin yönetimini sözleriyle ele geçirdi:

"İçinizde Türk bayrağı açan arkadaşlar ayrılsın, diğer kötü niyetli gruba müdahale edeceğiz.

Aranızdaki provokatörlerden ayrılmak için Türk bayrağı olanlar ayrılsın...

Mersin İdman Yurdumuz'a gönül veren arkadaşlarımız da ayrılsın lütfen...

İstiklal Marşı'nı okuyan şu gruba teşekkür ediyoruz.

Burada biz de sizinle beraber İstiklal Marşı'nı okuduk. Gösterdiğiniz o bayrak bizim canımız, biz onun için şehit olmayı göze almışız.

Bizi birbirimize kırdırmak isteyenlerin oyununa gelmeyin.

Bu oyunu defalarca yaşadık, büyüklerinize ağabeylerinize, babalarınıza sorun, bu oyunun farkına varın arkadaşlar.

Önde Türk bayrağı olanlar var ama arkanızda Türk polisine taş atan insanlar var, bunun farkına varın. Attığınız taş bana değse de benim canım acımaz ama biz birbirimize girersek hepimizin gönlü yaralanır. Bunun farkına varın arkadaşlar.

Aranızda sizden olmayan insanlar var, o bayrağı gönlünde taşımayan insanlar var. Bayrağı gönlünde taşıyanlar oradan ayrılsın."

Bu konuşmadan sonra eylemci grup ile provokatörler birbirinden ayrıldı ve polis sadece provokatör gruba müdahale etti!"

11 yıl önce