|

Güneydoğu turu acı bitti

Motosikletle Güneydoğu turuna çıkan Abdullah Türk ile Engin Öksüz, Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesindeki metruk evde ölü bulundu. Acı haber motosiklet tutkunlarını yasa boğdu

.
00:00 - 25/07/2014 Cuma
Güncelleme: 00:03 - 25/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Güneydoğu turu acı bitti
Güneydoğu turu acı bitti

İstanbul'dan motosikletle Güneydoğu turuna çıkan ve Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine geldikten sonra kendilerine ulaşılamayan 2 arkadaşın gezisi acı son buldu.

Çeken Mahallesi'nde bulunan metruk evden kötü kokular geldiğini fark eden vatandaşlar, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine eve giden polis ekipleri, 2 kişinin cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemede, cesetlerin emekli öğretmen 50 yaşındaki Abdullah Türk ile bir uluslararası petrol şirketinde çalışan 33 yaşındaki Engin Öksüz'e ait olduğu tespit edildi. Yakınlarının kayıp başvurusunda bulunduğu Türk ve Öksüz'ün, kurşunlandıktan sonra başlarının taşla ezildiği belirlendi. Cesetler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

KATİLER ARANIYOR

Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatan polis, Abdullah Türk'e ait 26 AL 642 ile Engin Öksüz'e ait 34 HC 7518 plakalı motosikletleri, cesetlerinin bulunduğu metruk evin yakınında 2 farklı noktada buldu. Bölgedeki MOBESE kameralarını da didik didik eden ekipler, metruk binaya Abdullah Türk ve Engin Öksüz'le birlikte 2 kişinin daha motosikletle geldiğini tespit etti. Polis, bir süre sonra olay yerinden motosikletle ayrılan bu kişilerin peşine düştü.

Cenazeleri teslim almak için gelen arkadaşları Mehmet Bora, katillerin bulunmasını isteyerek, 'Arkadaşlarımız, Halfeti Barajı'na kamp kurmak istemişler. Orada neler olduğunu bilmiyoruz. Şüpheliler ortada yok. Arkadaşlarımızı silahla vurup, tanınmaları için kafalarını taşla ezmişler. Cinayetler aydınlatılsın' dedi.

Başka yere gidin diye uyarmışlar

Abdullah Türk ile Engin Öksüz'ün, ölümü, motosiklet tutkunlarını yasa boğdu. Facebook'ta paylaşımlarda bulunan arkadaşları, duydukları acıyı dile getirdi. Olayın bir an önce aydınlatılması yönünde mesajların yazıldığı paylaşımlarda 'Moto Senkron Uğur' adlı kullanıcının, 'Allah kahretsin 'Ben demiştim' demekten nefret ediyorum. Oytun'u vazgeçirdim o turdan. Engin'e yalvardım resmen 'Başka yere gidin' diye' mesajı dikkat çekti.


10 yıl önce