|

Güvenini boşa çıkarmadık

Erdoğan''ın memleketi Rize''de belediye başkanlığını rekor oyla kazanan Prof. Dr. Reşat Kasap, Başbakan''ın güvenini boşa çıkarmadığı için mutlu olduğunu söyledi. Kasap, seçim sonrası Başbakan''ın bizzat aradığını ve kendisine çevre ve sahille ilgili uyarılarda bulunduğunu anlattı

Yasemin Asan
00:00 - 25/04/2014 Cuma
Güncelleme: 23:19 - 24/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Güvenini boşa çıkarmadık
Güvenini boşa çıkarmadık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın memleketi Rize, AK Parti''nin iller bazında en yüksek oy aldığı şehir oldu. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 30 Mart seçimlerinde 67.8 oy oranı ile Türkiye''de birinci olarak Başbakan Erdoğan''ın güvenini boşa çıkarmadığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Kasap, seçimden sonra Başbakan Erdoğan''ın arayarak tebrik ettiğini ifade etti. Bu başarı bir ekibin başarısı olduğunu belirten Kasap, teşkilat ile birlikte uyumlu ve gayretli bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade etti.

ANA-BABA OCAĞI

En yüksek oy oranı ile Rize''nin birinci olmasının ayrı bir anlamı da bulunduğunu vurgulayan Kasap, ''Çünkü Rize dünya lideri Başbakanımız''ın anne-baba ocağı yani memleketi. Bütün hesaplarımızı başbakanımızı mutlu etmek yani kendi memleketinde en yüksek oy oranını almaya ayarlamıştık'' dedi.

GURUR VERİCİ BAŞARI

Çok zor bir yük yüklendiklerini ifade eden Kasap, ''Hem Sayın Başbakanımız''ın memleketi olmasından dolayı bütün gözlerin üzerimizdeydi. Hem de en yüksek oyu aldığımızdan hemşehrilerimize karşı sorumluluğumuzdan dolayı. Başbakanımız''ın memleketinden aday olmak gerçekten gurur verici bir olaydı. Bu bize ayrı bir sorumluluk vermekteydi. Bu sorumlulukla yapabileceğimizin en üstüne çıkmalıydık. Öyle de yaptık. Tüm taraflar ele ele vererek bu başarıyı elde ettik'' diye konuştu.

BATI PARK MÜJDESİ

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi''nin denizle buluşturulup şehre yeni bir park kazandırılacağını belirten Kasap, ''Batı Park, Rize''nin batıdan girişinde gerçek bir kentsel dönüşümün yapıldığını hissettirecek. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi''ni denizle buluşturacak bir proje. Bu projenin en önemli iki noktası şudur: Kara yolunun üstü kapatılarak elde edilecek alanla, denizde doldurulacak alanın birleşmesi ile denizle Rize buluşacak'' diye konuştu.

SALARHA''YA TÜNEL

Şehrin güneye doğru açılması için projeler geliştirdiklerini belirten Kasap, bunlardan birinin Salarha Tüneli olduğunu söyledi. Kasap, ''Salarha Tüneli ile şehrimizin güneye açılması sağlanacak. Salarha''da yaşayanlara Rize merkez bir mahalle uzaklığında olacak'' dedi.

SAHİLE DÖRT YENİ PROJE

Rize sahilini dört alt proje ile yenileyeceklerini belirten Kasap, ''Güney çevre yolunun 1. etabı devam ediyor. Özellikle Salarha Tüneli ve diğer bağlantı yolları ile birlikte Rize, güneye doğru büyüyecek'' şeklinde konuştu.

''Çevre ve sahile dikkat et'' dedi

Başbakan Erdoğan beni Rize''ye gönderirken özelde bana genelde ekibi tavsiyeleri olduğunu söyleyen Kasap, ''Seçim sonrasında özellikle dikkat etmem gereken noktaları işaret etti. Çevreyi ve sahile dikkat etmemi özellikle belirterek ortaya koyduğumuz projelerin hem destekçisi hem de takipçisi olacağını belirttiler'' şeklinde konuştu. Türkiye''nin 2023 vizyonuna göre Rize projeleri hazırladığını ifade eden Kasap, Rize''nin gelecek beş yılda bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. Kasap, Rize''nin çehresini değiştirecek projeleri 10 başlık altında topladıklarını belirterek, ''Belediye blokları yenilecek. İçerisinde alış veriş merkezi ve sosyal yaşam alanlarının yer aldığı bloklar oluşturulacak'' dedi.


10 yıl önce