|

Hac ve Umre turizm fuarı açıldı

Aa
00:00 - 19/01/2009 Pazartesi
Güncelleme: 19:48 - 19/01/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Hac ve Umre turizm fuarı açıldı
Hac ve Umre turizm fuarı açıldı

Suudi firması Al Sadah Marketing'in düzenlediği 10. Hac ve Umre Turizm Fuarı İstanbul'da açıldı. Hilton Convention Exhibition'da düzenlenen fuarın açılışını, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Muhammed Sirac, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Katkak ve Diyanet İşleri Hac Dairesi Başkanı Seyfettin Ersoy birlikte yaptı. AA muhabirine açıklama yapan fuarın sponsoru Suudi Arabistan Hava Yollarının Pazarlama ve Satış Müdürü Hasan Suntay, Suudi Arabistan'daki turizm firmalarıyla, Türkiye'deki hac ve umre firmalarını bir araya getirerek ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Fuara 60'ın üzerinde Suudi firmasının katıldığını, Türkiye'den sadece Diyanet İşleri Başkanlığının yer aldığını belirten Suntay, Türkiye'de hac ve umre firmalarını da ziyaretçi olarak beklediklerini kaydetti. Suntay, son yıllarda Türkiye'den umreye gidenlerin sayısında artış olduğunu, 2008 yılında 180 bin kişinin umreye, 120 bin kişinin de hacca gittiğini belirtti.

Bu yıl sayının pek değişmeyeceğini düşündüklerini ifade eden Suntay, "Küresel krizin etkisi olacaktır. Özellikle umreye gitmek isteyenler iki kere düşünecekler" diye konuştu.

Fuarda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Diyanet İşleri Başkan

Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman da Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ilk defa fuara katıldıklarını belirterek, amaçlarının hac ve umreyle ilgili ziyaretçilere bilgi aktarmak ve hazırlanan yayınları ücretsiz dağıtmak olduğunu söyledi. Fuar 20 Ocak salı gününe kadar açık kalacak.


15 yıl önce