|

Hacıhüsrev'e kamyon kasasında operasyon

Polis, sık sık ziyaret ettiği Hacıhüsrev Mahallesi'ne bu kez üzerinde 'yük ve eşya taşır' yazılı kamyon kasalarında girdi.

İstihbarat Servisi
00:00 - 4/08/2008 Pazartesi
Güncelleme: 00:57 - 4/08/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Hacıhüsrev'e kamyon  kasasında operasyon
Hacıhüsrev'e kamyon kasasında operasyon

Beyoğlu'nda, artan hırsızlık olayları üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Önleyici Hizmetler Büro Amirlikleri, dün Hacıhüsrev Mahallesi'ne farklı bir operasyon düzenledi. Mahalleye sürekli baskınlar nedeniyle kendini farklı yöntemlerle gizleyen polis, bu kez operasyonda nakliyat kamyonlarını kullandı.

'YÜK VE EŞYA TAŞIR'

Ekipler operasyon öncesi "Yük ve eşya taşır" yazılı nakliyat kamyonları ve sivil araçlarla mahalleye girdi. Yaklaşık 200 polisin görev aldığı operasyonda, daha önceden belirlenen 15 eve eş zamanlı olarak şok baskın düzenlendi. Kendilerini kamyon kasasına gizleyen polis ekipleri, burada telsizlerle irtibatlaşarak operasyon yapılacak adreslere gidip evin ön cephesini kapattı. Kamyon kasasından hızla inip evlere yönelen polisleri gören mahalle halkı ise şaşkına döndü. Bazı mahalle sakinleri baskını oyunla protesto ederken, ara sokakları çevreleyerek ikinci bir çember oluşturan polis, giriş çıkışları kontrol altına aldı. Polis kapıları balyozla kırarak girdiği evlerde, ayakkabının içine saklanmış uyuşturucu madde ile pompalı tüfek ele geçirdi. Baskında 16 kişi gözaltına alındı.



16 yıl önce