|

Hafta başında yağmur geliyor

Aa
00:00 - 3/11/2007 Cumartesi
Güncelleme: 15:13 - 3/11/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Hafta başında yağmur geliyor
Hafta başında yağmur geliyor

Türkiye genelinde, Pazartesi ve Salı günü yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yurdun batı kesimlerinin yarın öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı sistemlerin etkisine gireceği bildirildi.



Açıklamaya göre, Pazar günü öğle saatlerinde Güney Ege ve BatıAkdeniz'de başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların Pazartesi günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun batısında etkili olması bekleniyor.


KAR YAĞIŞI DA GÖRÜLECEK

Yağmur ve sağanak yağışlar, Salı günü Trakya dışında tüm yurtta devam edecek. Hava sıcaklığındaki azalmaya bağlı olarak yağışların, Karadeniz Bölgesinin yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.



Rüzgar, Pazar günü yurdun güneybatı kesimlerinde güney-güneybatı yönlerden, Pazartesi günü kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.



Lodosla birlikte pazar günü hava sıcaklığı 1-3 derece artacak, haftabaşından itibaren ise poyraz ile birlikte tüm yurtta hava sıcaklığı hissedilir derecede, 8-10 derece azalacak.


16 yıl önce