|

Hakkari Emniyeti'nden Nevruz yemeği

Cihan
00:00 - 17/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 09:11 - 17/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Hakkari Emniyeti'nden Nevruz yemeği
Hakkari Emniyeti'nden Nevruz yemeği

Hakkari Emniyet Müdürü Cavit Çevik, olaylı geçmesi beklenen Nevruz öncesinde verdiği akşam yemeğinde, bölücü terör örgütünün bu anlamlı günü amacına uygun eylem günü haline getirdiğini söyledi. Akşam yemeğine ildeki devlet erkanı, mahalle muhtarları ve şehrin ileri gelenleri katıldı.

Her yıl büyük olaylara sahne olan Nevruz öncesinde önlemlerini arttıran Hakkari Emniyet Müdürlüğü, verdiği akşam yemeğiyle vatandaşlara Nevruz'un amaçlarına göre kutlanması gerektiğini alattı. İl Emniyet Müdürülüğü Polis Evi'nde verilen akşam yemeğine Hakkari Vlisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Garnizon Komtan Vekili Kurmay Albay Yahya Bacak, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik, Ağır Ceza Reisi Ahmet Maden, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Erhan Kubat, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Tahir Yaşar ve ildeki bazı kamu kurum amirleri, mahalle muhtarlarıyla birlikte ilin ileri gelenlerinden bazıları katıldı. Salonun tamamını dolduran katılımcılara akşam yemeği ve çay ikram edildi. Katılımcılara Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı '2000 Yıllık Gleneğimiz Nevruz' kitapçığı ve Hakkari'yi simgeleyen anahtarlık hediye edildi. Yemekten önce açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik “Türkiye'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü tehdit eden bölücü unsurların, milli kültürümüzü yozlaştırma ve milli kültür unsurları üzerinde şüphe uyandırarak toplumu bölme çabaları içerisinde oldukları bilinmektedir. Bu çerçevede, her yıl 21 Mart tarihinde kutlanan 'Nevruz'u da amaçlarına uygun eylem günü haline getirmeye çalıştıkları anlaşılmaktadır.” diyerek dikkatli olunması gerektiğni belirtti.

Akşam yemeğinden sonra açıklamalarda bulunan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu da birlik beraberlik mesajları verdi. Nasuhbeyoğlu, Türk milletinin asırlardır Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar olan coğrafyada yaşadığını, birlikte olduğu diğer milletlere karşı şefkatli, merhametli ve birlik içerisinde davrandığını kaydetti. Nevruz geleneğinin bütün bu coğrafyada yaşayan milletler arasında kutlandığını, bunun bütün kurulan devletlerde bu şekilde oldunu belirten Vali Nasuhbeyoğlu, ülkemizin bütün bölgeleri arasında manilerimizle, şiirlerimizle, folklorumuzla büyük güzellikleri paylaştığımızı, bunun bizi güzelliklere götüren olgu olduğunu ifade etti. Nasuhbeyoğlu mesajında, “Gelin bu dünyayı şaşırtmaya devam edelim. Birlik ve beraberliğimizi sonuza kadar devam ettirelim.” diyerek birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Emniyet Müdürlüğü'nün bastırdığı Hakkari'nin birlik ve beraberliğini simgeleyen anahtarlığa birlik beraberlik anahtarının takılması dileğinde bulundu.

Katılımcıların büyük beğenisini kazanan yemekteki birlik beraberlik mesajlarından sonra, yetkililer katılımcıları kapıda ayakta uğurladı. Bastırılan 3 bin 500 adet '2000 Yıllık Geleneğimiz Nevruz' adlı kitapçık il ve ilçelerde vatandaşlara dağıtıldı.

17 yıl önce