|

Hakkari'de 98 köy yolu kapandı

Hakkari'de kar yağışı ve tipi nedeniyle 98 köy ile 314 mezra yolu ulaşıma kapandı. Sivas'ta kar yağışı ve tipi ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor

Aa
00:00 - 2/03/2009 Pazartesi
Güncelleme: 19:28 - 2/03/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Hakkari'de 98 köy yolu kapandı
Hakkari'de 98 köy yolu kapandı


Hakkari'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 98 köy ile 314 mezra yolu ulaşıma kapandı. Alınan bilgiye göre, Hakkari'de 3 günden buyana devam eden kar yağışı ve tipi bugün yerini güneşli havaya bıraktı. Yağış ve tipi nedeniyle 98 köy ile 314 mezra yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri tarafında köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için başlatılan çalışmaların aralıksız sürdüğü bildirildi. Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri ise Hakkari-Van ve Hakkari-Çukurca kara yoluna yer yer kayaların düştüğünü sürücülerin dikkatli olması gerektiğini söylediler.

Öte yandan kent merkezinde biriken karlar belediye ekipleri tarafından temizlenmeye başlanırken, vatandaşlarda bellerine bağladıkları iplerle çatılarda biriken karları indirmeye çalışıyor.


SİVAS

Sivas'ta kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara yol açıyor. Şehir merkezinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kenti etkisi altına aldı. Tipi şeklinde yağan kara hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle daha önceden 10 köy yoluyla ulaşımın sağlanamadığını bildiren yetkililer, yeniden başlayan kar yağışı nedeniyle bu sayının artabileceğini bildirdiler.

Bu arada şehri çevre illere bağlayan kara yollarının yüksek kesimlerinde kar yağışı ve tipinin etkili oluyor.

Özellikle Yağdonduran, Kızıldağ, Çamlıbel, Geminbeli ve Seyfebeli mevkilerinde sürücülerin dikkatli olmaları isteniyor.


15 yıl önce