|

Halkalı saldırısı sanığı tahliye oldu

Halkalı''da askeri servis aracına bombalı saldırıda kullanılan bombanın hazırlanmasına yardım ettikleri gerekçesiyle yargılanan sanıklardan biri, yeni düzenleme kapsamında tahliye edildi.

Cihan
00:00 - 27/09/2012 Perşembe
Güncelleme: 17:51 - 27/09/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Halkalı saldırısı sanığı tahliye oldu
Halkalı saldırısı sanığı tahliye oldu

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi''nde 3''ü tutuklu 13 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar Mehmet Kazım Sevim, Seyithan Özer ve Okan Ağar ile 7 tutuksuz sanık katıldı. Tutuklu sanıkların avukatları müvekkillerinin tahliyesini istedi. Duruşma savcısı İsmail Tandoğan, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verilmesini talep etti.

Duruşmaya ara veren mahkeme, ara kararında Mehmet Kazım Sevim ve Seyithan Özer''in kuvvetli suç şüphesi ve kaçma şüphesi gerekçeleriyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme tutuklu sanık Okan Ağar''ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, 3. yargı paketi ile getirilen yasal değişikliği ve tutuklulukta geçirdiği süreyi gerekçe göstererek sanık Ağar''ı tahliye etti.

22 Haziran 2010''da Halkalı''da askeri servis aracına bombalı saldırı düzenlenmişti. 5 askerin şehit olduğu saldırıda, asker kızı Buse Sarıyağ da hayatını kaybetmişti.


12 yıl önce