|

Haraç parasıyla holding

Tuzla çevresindeki işadamlarını haraca bağlayan çökertilen çetenin üyeleri, 3 yılda akaryakıt istasyonu, oto kiralama şirketi ve galeri kurarak ayda 200 bin dolarlık servet edindi

salih aydın İSTANBUL
00:00 - 17/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:41 - 17/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Haraç parasıyla holding
Haraç parasıyla holding

Tuzla Tersanesi'nde işletmecilik yapan işadamlarını haraca bağladıkları iddiasıyla 4 ay önce "Şah Operasyonu"yla çökertilen haraç ve tahsilat çetesinin devamı niteliğinde oldukları öne sürülen "Unganlar" çetesi, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan "Mat Operasyonu"yla çökertildi. Polis 7 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Kasım 2006'daki Şah operasyonundan 4 ay sonra Pendik-Kaynarca ve Tuzla üçgeninde "haraç, tahsilat, adam kaçırma, gasp, işyeri baskını ve oto kurşunlama" olaylarına karıştıklarını tespit ettiği ve Unganlar adı verilen bir çeteyi daha çökertti. Çete üyelerinin 3 yıl içinde akaryakıt istasyonu, oto kiralama şirketi ve galeri sahibi oldukları ve ayda 200 bin dolar civarında haksız kazanç temin ettikleri belirlendi.

SERVETİM BABAMDAN MİRAS

13 Mart'ta başlayan ve 2 gün süren operasyonlarda ilk baskın çetenin üssü Pendik'teki Paşa Akaryakıt İstasyonu'na yapıldı. Polis çete lideri olduğu öne sürülen Orhan Ungan, İlhan Ungan, Ferhat Aslan, Fatih Ak ve Ramazan Zen ile çetenin şirketlerine müdürlük yapan Mustafa Kuk ile sekreter Gizem Çakır gözaltına aldı. Aramalarda, 1 adet M-16 otomatik tüfek, 3 adet ruhsatsız silahı ile çok sayıda mermi ve şarjör ele geçirildi. Daha önce de aynı suçlardan cezaevine girdiği belirlenen Ungan, Emniyet sorgusunda servetin kendisine babasından miras kaldığını öne sürdü.


Çetenin suç listesi kabarık

  • Ağustos 2005: Küçükçekmece'de işadamı Kemal Gündüz'ün silahla yaralanması ve otomobilinin gasp edilmesi.
  • Haziran 2006: Kadıköy'de bir taksicinin bıçakla yaralanması.
  • Eylül 2006: Ümraniye'de işadamı Ahmet T'nin işyerinin haraç vermediği için kurşunlanması. Pendik'te bir hayat kadınını kaçırılıp işkence yapılması.


  • 17 yıl önce