|

Hatalı sollama 5 hayatı bitirdi

İzmir Urla'da hatalı sollama nedeniyle iki otomobil kafa kafaya çarpıştı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada 5 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Aa
00:00 - 10/08/2013 Cumartesi
Güncelleme: 00:22 - 10/08/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Hatalı sollama 5 hayatı bitirdi
Hatalı sollama 5 hayatı bitirdi

İzmir'in Urla ilçesinde, bayram tatilini fırsat bilen 12 kişinin içinde olduğu iki otomobil çarpıştı. Kaza yeri savaş alanına dönerken aynı arabada bulunan ve tatil için Karaburun'a gittikleri öğrenilen 5 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Kaza, saat 07.00 sıralarında Kalabak yolu Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, 3053/1 Sokak'ta meydana geldi. Çeşme'den İzmir yönüne giden Bekirhan Doğaner'in kullandığı, içinde Kerem Altan, İbrahim Okuroğlu, Murat Güvenir, Figen Deniz ve Seçil Seçen'in bulunduğu 35 PPA 09 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Erkut Pekingör'ün (33) kullandığı, eşi Dilek Pekingör (26), Selin Ergan (21), Barış Hansoy (21), ağabeyi Burçin Hansoy (28) ve Mehmet Irkın'ın (21) bulunduğu 35 PV 119 plakalı otomobille çarpıştı.

TEHLİKE DEVAM EDİYOR

Otomobiller savrulurken ortalık savaş alanına döndü. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Dilek Pekingör, Selin Ergan, Barış Hansoy, Burçin Hansoy ve Mehmet Irkın olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan Bekirhan Doğaner, Figen Deniz, İbrahim Okuroğlu, Emre Kerem, Seçil Seçen ve Erkut Pekingör hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan ikisinin hayati tehlikesinin bulunduğu, diğerlerinin durumunun iyi olduğu bildirildi.

BAYRAM ZİYARETİYDİ

Yaralı Erkut Pekingör'ün, yaşamını yitiren Dilek Pekingör ile iki yıl önce evlendiği ortaya çıktı. Eşi, kardeşi ve arkadaşlarını da alıp bayram tatilini fırsat bilerek Karaburun'a bir arkadaşlarını ziyaret etmek ve denize girmek, aynı zamanda piknik yapmak için gittikleri belirtildi.

O DA BACAĞINI KAYBETMİŞ

Yaşamını yitiren Hansoy kardeşlerin babaları Sedat Hansoy'un da bir trafik kazasında yaralandığı, bacaklarını kullanamadığı, buna rağmen çocuklarını okutmak için uğraştığı kaydedildi.

Antalya'da zincirleme ölüm

Antalya'da Korkuteli-Elmalı karayolunda üç aracın karıştığı trafik kazasında 6 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Korkuteli-Elmalı karayolunun 18'nci kilometresinde Elmalı istikametine giden Mustafa Falay yönetimindeki otomobil, karşı yönden gelen Aziz Gale'nin kullandığı otomobille çarpıştı. Elmalı yönünden gelen Ramazan Nizam yönetimindeki otomobil de kazaya karışan 07 KE 679 plakalı otomobile çarptı. Kazada, Aziz Gale, Asiye Gale, Zeliha Tursun, Tuğçe Tursun, Mustafa Falay ve Hatice Falay hayatını kaybetti.

Bayram bilançosu: 26 ölü

Ramazan Bayramı'nda yurt genelindeki trafik kazalarında 26 kişi öldü, 300'den fazla kişi yaralandı. Anadolu Ajansı'nın derlemesine göre, bayram tatilinin ilk gününde 9 kişi hayatını kaybetti. ikinci gününde ise saat 20.00 itibariyle kazalarda 17 kişi öldü.


11 yıl önce