|

Havuz keyfi ölüm getirdi

Dikili'de havuz keyfi yapan iki kuzen, 9 yaşındaki Emin Anıl Koru ile 7 yaşındaki Kaan Gönen, boğuldu. Emin Anıl'ın bir hafta önce sünnet olduğu ve iki kuzenin de yüzme bilmedikleri öğrenildi.

Aa
00:00 - 24/07/2009 Cuma
Güncelleme: 22:09 - 23/07/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Havuz keyfi ölüm getirdi
Havuz keyfi ölüm getirdi

İzmir'in Dikili İlçesi'nde havuz keyfi yapan iki kuzen boğularak can verdi. Yüzme bilmedikleri öğrenilen iki kuzenlerden Emin Anıl Koru'nun da bir hafta önce sünnet olduğu öğrenildi.

YÜZME BİLMİYORLARDI

Özgiller Dalan İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Emin Anıl Koru (9), annesi Hatice Koru'yla birlikte tatil için Bademli Köyü'ndeki bir yazlık sitenin güvenlikçisi olan eniştesi Muzaffer Gönen ve teyzesi Yeşim Gönen'in yanlarına gitti. Koru, bu yıl ilköğretime başlayacak kuzeni Kaan Gönen (7) ile birlikte serinlemek için havuza girdi. Yüzme bilmeyen kuzenler, Koru'nun ablası Eda Koru'nun eşliğinde bir süre havuzda eğlendi. Daha sonra parka gitmek isteyen kuzenler Eda Koru'nun yanlarından ayrılmasının ardından tekrar havuza girdi.

Sitenin kahyası olan Muzaffer Gönen de, oğlu Kaan ve yeğeni Emin Anıl Koru'nun cesetlerini havuzda buldu. Talihsiz kuzenlerin boğularak öldüğü belirlenirken, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar verildi. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Karşıyaka İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Fatih Camii'nde öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılındı.

ANNELER GÖZYAŞI DÖKTÜ

Gönen ve Koru, cenaze namazının ardından Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi. Namaza, çocuklarını kaybetmenin acısını yaşayan Hüsnü Koru ve Muzaffer Gönen ile akrabaları katıldı. Cenazelerin evlerin önünden geçirilişi sırasında anneler Yeşim Gönen ve Hatice Koru'nun cenaze aracının önüne atlayıp ağlaması yürekleri dağladı.



15 yıl önce