|

Hayattan 2.5 saat koptu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde geçirdiği kalp krizi nedeniyle kalbi duran 61 yaşındaki Belçikalı turist, Türk doktorların 2.5 saatlik müthiş operasyonu ile hayata döndü

Muğla
00:00 - 27/07/2007 Cuma
Güncelleme: 01:32 - 27/07/2007 Cuma
Yeni Şafak
Hayattan 2.5 saat koptu
Hayattan 2.5 saat koptu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği kalp krizi nedeni ile kalbi duran 61 yaşındaki Belçikalı Monique Desmet, kaldırıldığı hastanede 2.5 saatlik operasyon sonunda yeniden hayata döndü. Desmet, sağlıklı bir şekilde ülkesine döndü. Alınan bilgiye göre tatil yaptığı Bodrum'da kalp krizi geçiren Monique Desmet, Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı.

EN UZUN KALP MASAJI

Belçikalı turistin yoğun bakıma alındığı sırada kalbi durdu ancak hastanın doktorları, mücadeleden vazgeçmeyerek hastayı yeniden hayata döndürdü. Özel Bodrum Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Nejat Sönmez, yaptığı açıklamada, “Hastanın kalbi durunca hemen kalp masajına başladık. Normal şartlarda kalp masajı 45 dakika sürer ama bu hastamıza biz 2.5 saat müdahalede bulunduk. Bunların arasında kalp masajı, entübasyon, suni solunum cihazı bağlama ve kalp pili takarak hastamızı tekrar hayata döndürdük. Bu, tabii ki bizim için hekim olarak çok büyük bir mutluluk” dedi. Anestezi Uzmanı Dr. Sedat Harman ise, bu operasyonun Türkiye'de ilk olmadığını ancak bu kadar uzun süren resütasyonun çok nadir olduğunu belirtti.


17 yıl önce