|

Hazine Müsteşarlığı'nda silahlı saldırı

Cihan
00:00 - 20/03/2009 Cuma
Güncelleme: 17:50 - 20/03/2009 Cuma
Yeni Şafak
Hazine Müsteşarlığı'nda silahlı saldırı
Hazine Müsteşarlığı'nda silahlı saldırı

Emek'te bulunan Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın bulunduğu kampüste silahlı saldırı sonucu biri bayan 2 kişi yaralandı. Bayanı yaralayan şahıs başına ateş ederek intihar etti.

Edinilen bilgiye göre, Hazine'nin İdari Mali İşler Dairesi'nde şoförlük yaptığı ileri sürülen Yusuf T., iş takibi yaptığı belirtilen bir bayanı tartışma sonucu vurup sonra intihar etti.

Açılan ateş sonucu bir kişi daha yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra çevredeki hastaneye kaldırıldı.

Şahısların içeri nasıl silah soktuğu bilinmezken, kampüs kapısında güvenlik önlemleri artırıldı. Dışardan girişler durduruldu.








Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda bir şoförün iş takibi yaptığı iddia edilen bir bayanı başından vurup, sonra da intihar ettiği iddiasının ardından Hazine'nin giriş çıkışlarında güvenlik önlemi üst düzeye çıkarıldı. Olayın nedeniyle ilgili henüz kesin bilgiye ulaşılamadı.

Hazine'nin Emek girişinin yanındaki arka bahçesinden gelen silah seslerinin ardından, bir bayan ve bir erkek şahsın başından vurulduğu öğrenildi. İlk alınan bilgilere göre, olayın Hazine Müsteşarlığı'nda İdari İşler Dairesi'nde şoför olduğu bildirilen Yusuf T., iş takibi yapığı iddia edilen Şerife H.'yi henüz bilinmeyen bir nedenle başından vurdu. Yusuf T.'nin daha sonra aynı silahı başına dayayarak intihar ettiği ileri sürüldü.


Yaralılardan Şerife H. olay yerine gelen ambulansla Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Şerife H.'nin başında ve karnında iki kurşun bulunduğu, hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Yusuf T'nin de durumunun ağır olduğu gelen bilgiler arasında.


Olaydan sonra Hazine'ye giriş çıkışlar yasaklanırken, güvenlik üst düzeye çıkarıldı. Görüntü almaya çalışan basın mensupları güvenlik görevlileri tarafından Hazine'nin çevresinden uzaklaştırıldı.

15 yıl önce