|

Hepimiz dimdik AYAKTAYIZ

Öğretmenleri hedef alan ve 12 öğretmeni kaçıran PKK'ya eğitim camiasından tepki yağdı. Milli Eğitim Bakanlığı, “Her türlü karanlık emelin ve terör eylemlerinin karşısında öğretmenlerimiz başta olmak üzere hepimiz dimdik ayakta duracağız" açıklaması yaptı

Aa
00:00 - 30/09/2011 Cuma
Güncelleme: 23:02 - 29/09/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Hepimiz dimdik AYAKTAYIZ
Hepimiz dimdik AYAKTAYIZ

Milli Eğitim Bakanlığı, terör örgütü tarafından kaçırılan öğretmenlerle ilgili sert bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Tarih masumlara kurşun sıkarak zafer kazanmaya çalışanların sonunun ne olduğunu gösteren ibret verici örneklerle doludur. Çocuklarımız da öğretmenlerimiz sayesinde bunları öğrenecek ve nesilden nesile aktaracaktır" denildi.

Terörün kaynağının, niteliğinin, hedefinin ve ideolojisinin ne olursa olsun büyük bir insanlık suçu olduğu ifade edilen açıklamada, "Bu sebeple ideolojilerini gerçekleştirmek için tehdit ve şiddet yolunu seçen bölücü terör örgütü faaliyetlerinin hiçbir şekilde haklı bir nedene sahip olmadığı açıktır. Maalesef ülkemiz de insanlık suçu olarak gördüğümüz terör eylemleri ile karşı karşıya kalmaktadır. Herkes şunu bilmelidir ki eğitim öğretimi aksatmayı amaçlayan her türlü karanlık emelin ve terör eylemlerinin karşısında öğretmenlerimiz başta olmak üzere hepimiz dimdik ayakta duracağız" denildi.

ÖĞRENCİLER DAĞA ÇIKSIN İSTENİYOR

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise öğretmenlerin teröristlerce kaçırılması ile ilgili olarak, 'Bölücü örgüt, 'öğrenciler okula gitmesin, aydınlanmasın, okuma yazma bilmesin, biçare ve eksik kalsın, karşılığında da terörist olarak dağa çıksın' istiyor' dedi. Hazro ve Lice ilçelerinden bir hafta içerisinde toplam 8 öğretmenin terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasına yönelik değerlendirmelerde bulunan Toprak, bu kaçırma olaylarını 'terör örgütünün köşeye sıkıştığı için gerçek yüzünü göstermesi' olarak algılanması gerektiğini söyledi.

ÖĞRETMENLER TAKSİM'DEYDİ

Türkiye Kamu-Sen üyesi yaklaşık yüz kişilik bir grup da PKK tarafından öğretmenlerin kaçırılmasını protesto için Beyoğlu'nda eylem yaptı. Taksim meydanından Galatasaray meydanına yürüyen grup, yaptıkları basın açıklamasında hiçbir hain girişim ve tehditin öğretmenleri ve kamu çalışanlarını bu millete hizmetten alı koyamayacağını dile getirdi. Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan, terör örgütünün 30 yıl içinde yüzü aşkın öğretmeni katlettiğini, okulları bastığını, eğitim yuvalarını yakarak eğitim hizmetini sekteye uğratmayı amaçladığını söyledi. Bostan, “Tek amaçları, öğrencilerini ülkesine ve milletine faydalı donanımlı bireyler olarak yetiştirmek olan öğretmenlerimize yönelik bu hain saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz” dedi.



13 yıl önce