|

Hepimiz Mehmetiz

Terör örgütünün Yüksekova'da 12 askerimizi hain pusuda şehit etmesi tüm Türkiye'de tepkiyle karşılandı. Ülkenin doğusundan batısına bütün illerinde terör örgütünü kınayan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla eylem yaptı

00:00 - 22/10/2007 Pazartesi
Güncelleme: 00:28 - 22/10/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Hepimiz Mehmetiz
Hepimiz Mehmetiz

12 askerimizin Yüksekova'da şehit düşmesinin ardından Türkiye genelinde protesto gösterileri yapıldı. Doğu illerinde de gerçekleştirilen Türk bayrağıyla terör protestolarında bölücü terör örgütü PKK'ya lanet yağdı. Birçok vatandaşımız, askerliğini yapmış olmasına rağmen yeniden askerlik şubesine giderek görev almak istediklerini belirtirken, evler Türk bayraklarıyla donatıldı.

BİR ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ

İstanbul'un çeşitli yerlerinde toplanan vatandaşlar, Hakkari Yükseova'da PKK ile girdikleri çatışmada şehit olan askerler için, PKK terör örgütü ve elebaşısı Abdullah Öcalan ile ABD'yi protesto etti. Önceki gece Hakkari Yükseova'da PKK terör örgütü ile girdikleri çatışmada şehit olan askerler için, PKK terör örgütü ve elebaşısı Abdullah Öcalan ile ABD, Üsküdar'da protesto eden topluluk, 'ABD uşağı katil PKK, 'ABD köpeği Barzani, Talabani, Apo', 'Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Bir ölür bin diriliriz' slogan atan ve dövizler taşıyayarak yürüyen topluluk daha sonra Üsküdar İskalesi'nde şehitler için saygı duruşunda bulundu.

İSTİKLAL MARŞI VE FATİHA

İstiklal Marşı ve Fatiha okuyan topluluk daha sonra sessiz şekilde dağıldı. Üsküdar - Kadıköy arasında dolmuş yapan 200 kadar sarı dolmuş sürücüleri de araçlarına Türk bayrakları takarak, korna çalanak konvoy oluşturdu. Üsküdar'da gün boyu protestolar sürerken, cadde kenarlarında toplanan vatandaşlar da slogan ve alkışlar ile destek verdi.

Tüm Türkiye 12 şehidine ağladı

12 askerimizin Hakkari'de şehit düşmesi, ülke genelinde yankı buldu. Türkiye genelinde terörü protesto eden eylemler düzenlenirken, eyleme katılanlar şehitlerimiz için gözyaşı döktü. Dün Türkiye, şehitlerine bayrak taşınan eylemlerle sahip çıktı.


16 yıl önce