|

Her türlü taktiği deniyorlar

Mustafa Sait Özkan
00:00 - 29/07/2014 Salı
Güncelleme: 23:18 - 28/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Her türlü taktiği deniyorlar
Her türlü taktiği deniyorlar

Paralel yapının emniyet ayağına yönelik başlatılan operasyon sürecini uzatmak için denenmedik taktik bırakmayan avukatlar, bu sefer de şüpheli polislerin cep telefonlarını provokasyon malzemesi yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın bayram namazı çıkışında, nezarethanede telefon bulundurulmasıyla ilgili rahatsızlığını belirtmesi üzerine şüpheli polisler telefonları iade etti. Bazı avukatlar ise durumu, ''Başbakan''ın talimatıyla bu sabah gelip topladılar'' şeklinde yayarak, yeni bir algı operasyonuna girişti. Emniyet Müdürü Yurt Atayün''ün de aralarında bulunduğu 49 polisin nezarethanede cep telefonlarıyla çekim yapması ve sosyal medya aracılığıyla paylaşması, kamuoyunda birkaç gündür tartışılıyordu. Bunun nedeninin ise nezarethanedeki polislerin gözaltı sürelerinin Cuma akşamı bitmesi ve cep telefonlarının kendilerine iade edilmesi olduğu öğrenildi.

PROVOKASYONU BOZULDU

Basına, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın talimatı ile cep telefonları toplatıldı. Biz de iade edilmesi için Başsavcılığa başvuracağız'' açıklaması yapan Avukat Bilal Çalışır, şüphelilerin cep telefonlarını avukatlara teslim edildiği ana şahit olan kadın bir meslektaşını çağırarak ''Cep telefonlarını polis topladı değil mi?'' diye sordu. Kadın avukat ise ''Hayır, kendileri bize verdi ve biz de ailelerine teslim ettik'' dedi. Bunun üzerine bozulan Avukat Çalışır, ''Olayın detayını öğreneyim, size anlatacağım'' diyerek uzaklaştı.

CEP TELEFONLARINI KENDİLERİ VERDİ

Başbakan''ın açıklaması üzerine şüpheliler dün sabah cep telefonlarını avukatlarına teslim etti. Hatta bazı avukatlar ''Sorun olmaması için, bizim aracılığımızla cep telefonlarını ailelerine gönderdiler'' ifadelerini kullandı. Ancak tüm bu açıklamalara rağmen konuyu algı operasyonu taktiği olarak kullanmak isteyenler var.

Süre doldu iddiası asılsız

Paralel yapının Emniyet''teki yapılanmasına yönelik yürütülen ''casusluk'' soruşturmasında mahkemeye sevk edilen 49 şüphelinin gözaltı sürelerinin iddia edildiği gibi dolmadığı öğrenildi. Gözaltı sürelerinin bittiğini iddia ederek Çağlayan Adliyesi''nden çıkmak isteyen şüphelilerin yol ve hakimlikte geçirdikleri sürelerin 4 günlük gözaltı sürelerine dahil olmadığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü''nün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı''na gönderdiği tutanakla ortaya çıktı.


10 yıl önce