|

'Herkese özgürlük' bildirisi

Sadece başörtüsü sorununun değil, tüm yasakların ortadan kaldırılması için hazırlanan bildiriye atılan imza sayısı 613'e ulaştı.

İstanbul
00:00 - 18/02/2008 Pazartesi
Güncelleme: 01:05 - 18/02/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
'Herkese özgürlük' bildirisi
'Herkese özgürlük' bildirisi

Üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişikin düzenlemeden sonra bir gurup başörtülü kadın tarafından imzaya açılan "Söz konusu özgürlükse hiçbir şey teferruat değildir. Biz henüz özgür olmadık" başlıklı bildiriye atılan imza sayısı 613'ü buldu.

“Kürtler ve kendilerini ötekileştirilmiş hissedenlerin bu ülkenin asli unsuru olduklarını ve bunu sağlayacak hukuki ve psikolojik ortam oluşturulmadan, cinayetlerin failleri bulunmadan, 301 davaları bitmeden, azınlık vakıfları sorunu çözülmeden, Alevilerin hakları tanınmadan, YÖK kaldırılmadan 'kısaca 12 Eylül darbe anayasasını esamesi okunmayacak şekilde ortadan kaldırıp yeni, sivil bir anayasaya yapılmadan mutlu olamayacağız' denen bildiride imza sayısı 301 olarak hedeflenmişti. Ancak 3 günde imza sayısı 613'e ulaştı.

SİVİL ANAYASA VURGUSU

Bildiride, “Üniversite kapısı sert bir şekilde yüzümüze kapatıldığı günden bu yana yaşadığımız acılar bize bir şey öğretti: Gerçek sorunumuz insanların hayatlarına, görünüşlerine, sözlerine, düşüncelerine müdahale edebilme hakkını kendinde gören yasakçı zihniyettir. 12 Eylül darbe anayasasının esamesi okunmayacak şekilde ortadan kaldırıp yeni, sivil bir anayasaya yapılmadan mutlu olamayacağız. Unutulmamalı ki; 'Gökler ve yer adaletle ayakta durur.' (Hz. Muhammed)' ifadeleri yer alıyor.


Biz henüz özgür değiliz

Özgür olamadıklarını ifade eden başörtülü kadınlar, Taksim Square Otel'de bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Gurup adına basın açıklaması yapan Havva Yılmaz 'Biz henüz özgür olamadık. Yasakçı zihniyet, bize nerede, ne zaman, nasıl örtüneceğimizi dayatmaktan vazgeçmeden, asla huzura eremeyeceğiz ve mücadeleden kaçmayacağız' dedi.



16 yıl önce