|

Hocaanne Hakk'a yürüdü

İstihbarat Servisi
00:00 - 31/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:02 - 30/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Hocaanne Hakk'a yürüdü
Hocaanne Hakk'a yürüdü

İsmailağa Cemaati'nin hanım medreselerine uzun yıllar maddi manevi destek veren Hocaanne lakaplı Nermin Özülkü Hakk'a yürüdü. Yaklaşık yarım asırdır Mahmut Hocaefendi'nin talebesi olan ve medreselerinde eğitim veren Hocaanne, pek çok hanımın ilim tahsili yapmasına da vesile olmuştu. Mahmut Efendi Hazretleri'nin eski talebelerinden olan Özülkü, genç yaşta İsmailağa Cemaati'ne girerek ömrünün sonuna kadar birçok hanım öğrencinin ilim tahsili yapmasına vesile oldu.

CEMAAT SOKAĞA TAŞTI

Hocaanne lakaplı Nermin Özülkü'nünü vefatı üzerine, İsmailağa Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende, taziyeleri Nermin Özülkü'nün damadı Cemalettin ile torunları Fatih ve Ömer Davutoğlu kabul etti. Öte yandan Cenaze namazını İsmailağa Cemaati'nin önde gelen hocalarından Kemal Hud (Kemal Efendi) kıldırdı. Nermin Özülkü'nün tabutu, öğle vakti kılınan namazın ardından hellallik alındıktan sonra tekbir eşliğinde cenaze aracına konuldu. Törene yoğun katılım nedeniyle caminin avlusu tamamen doldu.

HANIMLARIN İRŞADI İÇİN ÇALIŞTI

Özülkü'nün medreselerde yetiştirdiği kadın talebeleri de cenaze törenine katıldı. Hocaanne'nin vefatından dolayı üzgün olduğu görülen kadınlar, cenaze namazının kılındığı alana girmeyip namaz sonrası yapılan sohbeti uzaktan dinledi.

Yaklaşık yarım asra yakın bir süredir hanımların İslam'ı öğrenmeleri ve anlamaları hususunda çalışan Hocaanne'nin cenazesi İsmailağa Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Sakızağacı Şehitliği'nde defnedildi.


10 yıl önce