|

Hortum korkuttu

Muğla Ortaca Kaymakam vekili Yılmaz Şimşek, Sarıgerme köyünde hortum nedeniyle can kaybının olmadığını, hasar tespit çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi.

Cihan
00:00 - 17/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 20:16 - 17/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Hortum korkuttu
Hortum korkuttu

Yılmaz Şimşek gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Sarıgerme ve Yeşilyurt köylerinde saat 11.45 sıralarında yaklaşık 45 saniye süren bir hortum hadisesi yaşandığını kaydetti.

Şimşek, "Bu hadise neticesinde Sarıgerme köyümüzün oteller bölgesinde ciddi hasarlar oluştu. Ağaçlar yerinden sökülmüş vaziyetteydi. Otellerde çok büyük maddi hasarlar mevcut. İlk etapta ekiplerimizi sevk ederek, yolları açtırdı. Telefon ve elektrik direkleri yollarda trafiği aksatıyordu, bunları telafi ettik. Akabinde ekiplerimiz hasar tespit çalışlarına başladı. Şu anda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Tarım arazilerinde hasarlar mevcut. Çok büyük felaketi çok ucuz atlattık. Çünkü bu bölgede bayram dolayısıyla çok fazla yerli ve yabancı turist var otellerimizde ve sahil bölgesinde, ancak ufak tefek yaralanmaların dışında hiçbir ölüm hadisesi olmadı. Şu an itibariyle otelimizin bir tanesi kullanılamayacak halde olduğu için buradaki müşteriler başka otellere nakledilmiş durumda." dedi.

10 yıl önce