|

HSYK toplantısı Pazartesi'ye kaldı

Adalet Bakanı Ergin, "Bir takım ilerlemeler kaydedildi ama Pazartesi günü saat 11.00'da toplanmak üzere bu akşamki çalışmalara ara verdik. Pazartesi günü biter diye bir temennim var" dedi.

Aa
00:00 - 24/07/2009 Cuma
Güncelleme: 21:31 - 24/07/2009 Cuma
Yeni Şafak
HSYK toplantısı Pazartesi'ye kaldı
HSYK toplantısı Pazartesi'ye kaldı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) adli yargı yaz kararnamesi konusunda bir takım ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, 'Pazartesi günü saat 11.00'da toplanmak üzere bu akşamki çalışmalara ara verdik. Pazartesi günü biter diye bir temennim var' dedi.

Ergin, HSYK toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şu anda söylenecek fazla bir şey olmadığını, Kurul'un, bugün de çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Ergin, 'Bir takım ilerlemeler kaydedildi ama Pazartesi günü saat 11.00'da toplanmak üzere bu akşamki çalışmalara ara verdik. Ümit ediyorum ki Pazartesi günü biter diye bir temennim var' diye konuştu.

Bir gazetecinin 'Ergenekon savcılarıyla ilgili bir sıkıntı mı var?' sorusu üzerine Ergin, 'Söylemek istediklerimi söyledim. Onun dışındakiler Kurul toplantılarının içeriğiyle, çalışmayla ilgili hususlar. Tamamen içeride kalması gereken mahrem bilgilerdir. Toplantıların içeriği gizli, kanunen böyle. Bundan fazla bir şey söylemek şansım şu anda yok' yanıtını verdi.

'Kararnamedeki isimlerden 8-10'unun tartışmalı olarak kaldığı, bu konuda anlaşılamadığı yönünde haberler var' denilmesi üzerine Ergin, bu bilgileri teyit etme ya da reddetme noktasında olmadığını söyledi. Ergin, çalışmalar bitince açıklamalar yapacaklarını ifade etti.

'32 Cumhuriyet Başsavcısının görev yerinin değiştiği haberleri var, doğru mu?' sorusu üzerine de Ergin, 'Hepsi bekliyor' dedi.


15 yıl önce