|

Hürriyet Çölaşan'ın yazılarına son verdi

İstanbul
00:00 - 15/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:54 - 15/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Hürriyet Çölaşan'ın yazılarına son verdi
Hürriyet Çölaşan'ın yazılarına son verdi

Hürriyet Gazetesi, en kıdemli yazarlarından Emin Çölaşan'la yollarını ayırdı. Siyasi eleştirileri ve polemikçi üslubuyla dikkati çeken Çölaşan'ın dün kaleme aldığı "Vay vay vay" başlıklı yazı, son yazısı oldu. Hürriyet'in bugünkü sayısında ise Çölaşan'ın ayrılığına ilişkin herhangi bir açıklamaya yer verilmedi. Emin Çölaşan'ın yıllardır yazısının yayınlandığı 5. sayfadaki köşesine de haber çalışıldı.

ÇÖLAŞAN, TUNCAY ÖZKAN'I ARADI

Hürriyet'teki gelişmeyi Emin Çölaşan kendisi kamuoyuna açıkladı. Kanal Türk televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Özkan'ı telefonla arayan Emin Çölaşan, 'gazeteden kovulduğunu' bildirdi. Bunun üzerine Tuncay Özkan da Emin Çölaşan'la ilgili haberi canlı yayında tüm Türkiye'ye duyurdu.

Bu gelişme, Emin Çölaşan'ın Hürriyet'ten ilk ayrılma girişimi değil. Geçtiğimiz yıllarda ve son olarak birkaç ay önce gazete yönetimiyle sorun yaşayan Emin Çölaşan yazıları bir süre ara verdikten sonra köşesine dönmüştü.

Star Gazetesi'nin Uzan ailesinde olduğu dönemde büyük bir transfer ücretiyle anlaşma yapan Emin Çölaşan, Hürriyet'teki arkadaşları ile vedalaşmıştı bile. Ancak Çukurova ve Kepez elektrik şirketlerine el konulmasıyla başlayan İmarbank operasyonu sürecinde kararını değiştirmiş ve Hürriyet'te kalmıştı.


17 yıl önce