|

Hüzünlü uğurlama

Bakırköy''de gaspçıların saldırısında hayatlarını kaybeden eski vekil Adnan Yıldız''ın eşi Ferize Yıldız ile kızı Betül Yıldız, son yolculuklarına dualarla uğurlandı. Saldırıda yaralanan Adnan Yıldız ile oğlu Kamil Yıldız, hastaneden taburcu olur olmaz yaralı halde cenazeye koştu.

Oktay Yıldırım
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:06 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Hüzünlü uğurlama
Hüzünlü uğurlama

Bakırköy''de evinin önünde motosikletli iki gaspçının saldırısı sonucu hayatını kaybeden anne Firuze Yıldız ile kızı Betül Yıldız''ın cenazesinde gözyaşları sel oldu. Anne ile kızın cenazeleri, Adli Tıp Kurumu''ndaki otopsinin ardından Boztepe Sokak''taki evlerinin önüne getirildi. Betül Yıldız''ın tabutunun baş kısmı beyaz bir duvakla örtüldü. Saldırıda yaralanan kolu askıda bulunan eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız, evin önünde yapılan helallik alınması esnasında güçlükle ayakta durdu. Cenazeler, daha sonra Eyüp Sultan Camii''ne getirildi. Yıldız, caminin girişinde bir sandalyede, yakınlarının ısrarı üzerine oturarak taziyeleri kabul etti. Yıldız cenaze törenine katılanlara zaman zaman sarılarak, ''yandım ben'' diyerek gözyaşı döktü.

AKŞENER DE KATILDI

Cenaze törenine TBMM Başkan Vekili ve MHP Milletvekili Meral Akşener, eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, MHP Milletvekili Murat Başesgioğlu, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, eski Beşiktaş Kulübü Yöneticisi Murat Aksu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve sanatçı Arif Şentürk de katıldı. Eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz da törene çelenk gönderdi. Firuze Yıldız ve kızı Betül Yıldız''ın cenazeleri, Eyüp Sultan Camii''nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zeytinburnu''daki Eski Kozlu Mezarlığı''nda toprağa verildi.


10 yıl önce