|

İbo'nun villaları yanıyordu

00:00 - 26/08/2007 Pazar
Güncelleme: 21:36 - 26/08/2007 Pazar
Yeni Şafak
İbo'nun villaları yanıyordu
İbo'nun villaları yanıyordu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Bitez Beldesi'nde akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında 3 hektarlık makilik alan kül oldu. Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in tatil sitesi ile Doria Tatil Sitesi'nin bahçe duvarlarına kadar dayanan alevler son anda önlenebildi.


Yangın, saat 16.30 sıralarında Bitez Beldesi'ndeki makilik alanda çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek kaya mezarların bulunduğu hazine arazisine sıçradı.


Kuru otlar nedeniyle, alevler ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in bu yıl hizmete açtığı 34 villalı Tatlıses Tatil Sitesi ve Doria Tatil Sitesi'nin bahçe duvarlarına kadar geldi. Bodrum, Bitez, Konacık Belediyesi itfaiyeleri ile Orman İşletme Şefliği'ne ait dokuz arazöz ve 40 orman işçisi yangına müdahale ederek, villalara ve tatil sitelerine sıçramadan kontrol altına aldı.


Polis ekipleri, tanıkların ifadeleri doğrultusunda, yangından kısa bir süre sonra, bölgeden koşarak uzaklaştığı ileri sürülen iki kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

17 yıl önce