|

İçişleri Bakanlığı 130 kaymakam alacak

Cihan
00:00 - 24/07/2009 Cuma
Güncelleme: 18:14 - 24/07/2009 Cuma
Yeni Şafak
İçişleri Bakanlığı 130 kaymakam alacak
İçişleri Bakanlığı 130 kaymakam alacak

İçişleri Bakanlığı'nda mülki idare amirliği hizmetleri sınıfında boş bulunan 130 kişilik kaymakam adayı kadrosuna sınavla personel alınacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, üniversitelerin siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olanlar kaymakamlık için başvurabilecek.

Müracaat için, 28-29 Haziran 2008 veya 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSSP37) puanı 75 ve üzeri alınması gerekiyor.

Adaylar başvurularını, 27 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında 'www.icisleri.gov.tr' internet adresinden 'kaymakam adaylığı müracaat formu'nu doldurmak suretiyle elektronik ortamda yapacaklar.

Müracaat formuna yüklenilecek fotoğraf Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik hükümlerine uygun olacak şekilde, son 6 ay içinde çekilmiş, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek nitelikte olacak. Adaylar internet üzerinden bilgilerini kaydettikten sonra müracaat formunun çıktısını alıp imzalayacak ve sadece formu resmi veya özel posta yolu ile veya bizzat, İçişleri Bakanlığı, Personel Genel Müdürlüğü, Kaymakam Adayları Bürosu, 06644 Bakanlıklar-Ankara adresine 14 Ağustos mesai bitimine kadar teslim edecekler.

Yukarıdaki müracaat koşulunu taşıyanlardan; yabancı fakültelerden mezun olanların mezuniyet belgeleri ile denklik belgelerini, son yaş sınırını askerde geçirenlerin terhis belgelerini, terhislerine 3 ay kalanların birliklerinden alacakları tasdikli belgeyi müracaat formuna ekleyip göndermeleri gerekiyor.

Müracaat formunu imzalamadan gönderen, postadaki gecikmeden dolayı belirtilen tarihte Bakanlığa ulaşmayan başvuruların ve müracaat koşullarını taşımadığı halde başvuruda bulunan adayların müracaatları kabul edilmeyecek.

1 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak (01.01.1979 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar), ancak askerlik ödevleri sırasında yukarıda belirtilen yaş sınırını geçirmiş bulunanların terhislerini müteakip açılacak ilk sınava müracaat etmiş olmaları şartıyla, mevcut yaş durumları sınava alınmalarına engel teşkil etmeyecek.

Aranan şartlar arasında erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak gerekiyor. (Ancak, yazılı sınav tarihinde askerlik hizmetinde bulunanlardan terhislerine en çok 3 ay kalanlar yazılı sınava kabul edilirler.)

YAZILI SINAV, MÜLAKAT VE ATAMA

Yazılı sınav, 27 Eylül Pazar günü saat 09.30'da Ankara'da yapılacak. Adayların, sınav saatinden en az yarım saat önce sınav yerinde bulunmaları gerekiyor. Adayların hangi bina ve salonda sınava gireceklerini gösteren fotoğraflı bir sınava giriş ve kimlik belgesi hazırlanacak ve bu belgeler adayların adreslerine ÖSYM tarafından postalanacak.

Sınava giriş belgesi adreslerine ulaşmayan adaylar, sınav tarihinden 2 gün önce bulundukları yerdeki ÖSYM Sınav Merkezi yöneticilerinden sınava giriş ve kimlik belgesini temin edebilecek.

Yazılı sınava girişte adayların yanlarında sınava giriş ve kimlik belgesi, nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesi, yumuşak kurşun kalem ve silgi getirmeleri, yanlarında kesinlikle cep telefonu ve hesap makinesi bulundurmamaları gerekiyor.

Yazılı sınavında, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi, Türkçe, anayasa hukuku, idare hukuku, Türkiye'nin idari yapısı, Türkiye'de mahalli idareler, ekonomi, Türkiye'nin sosyo-ekonomik yapısı ile Türkiye'de demokratikleşme ve insan hakları konulardan oluşan seçmeli bir test uygulanacak.

Yazılı sınav değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılacak ve değerlendirme sonucunda 70 puanın altında olmamak kaydıyla en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadronun 4 katı aday (520 aday ve 520. adayla aynı puanı alanlar) yazılı sınavı kazanmış sayılacak.

Yazılı sınav sonuçları 30 gün içinde açıklanacak ve ÖSYM tarafından adayların adreslerine postalanacak olup, ayrıca kazananların listesi İçişleri Bakanlığı'nın internet sayfasında ilan edilecek. Yazılı sınavı kazananlara Bakanlık'ça yapılacak yazılı tebligatta, istenilecek belgelerle birlikte teslim tarihi belirtilecek.

Yazılı sınavı kazananlar Bakanlık'ça tespit ve ilan edilecek bir tarihte mülakata tabi tutulacak. Mülakat sonucunda 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu'nun 2/A maddesi gereğince oluşturulacak nihai başarı listesi Bakanlık kapılarındaki ilan panosuna asılacak, ayrıca sınavı kazanan adayların adreslerine yazılı tebligat yapılacak.

Yedek liste ilan edilmeyecek.

Giriş sınavını kazananların atama işlemleri; yetiştirme planına ve staj programı dönemlerine uygun olarak, gruplar halinde ve Bakanlık makamınca belirlenecek tarihlerde yapılacak.

15 yıl önce