|

İETT Genel Müdürü'nden acil toplantı

İstanbul'da son günlerde Özel Halk Otobüslerinin karıştığı trafik kazaları karşısında harekete geçen İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, otobüs derneklerini acil toplantıya çağırdığı öğrenildi.

Behlül Çetinkaya / Yenisafak.com.tr
00:00 - 1/08/2014 Cuma
Güncelleme: 13:06 - 1/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
İETT Genel Müdürü'nden acil toplantı
İETT Genel Müdürü'nden acil toplantı

İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, son günlerdeki otobüs kazaları üzerine Özel Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş ve kendi kurmaylarıyla acil bir toplantı düzenliyor. Özel Halk Otobüsü derneklerinden aldığımız bilgiye göre, toplantıda ülke gündemine oturan kazalar ele alınacak.

Bir haftada 4 kaza

Beş gün önce İstanbul Kavacık'ta 500 T numaralı halk otobüsünde yangın çıkmıştı. 4 kişi hayatını kaybederken 10'dan fazla kişi de yaralanmıştı. Bu olaydan 2 gün sonra yine, Ümraniye'de, önündeki araca çarpmamak için bariyer ve istinat duvarına sürtünerek durabilen özel halk otobüsünde bulunan 11 kişi yaralanmıştı.

Beşiktaş Barbaros Bulvarı''nda freni boşalan halk otobüsü, içerideki 30''a yakın yolcusuyla kaldırıma çıkarak kaza yapmış, Bu sırada cadde kenarında servis bekleyen 8-10 kişi ölümden dönmüştü

Bu olaylar sıcaklığını korurken bugün de bir facia meydana geldi. Kabataş'ta kontrolden çıkan yolcu otobüsü vapura binmek için bekleyenlerin arasına daldı. Kazada 2'si ağır 18 kişi yaralandı.


10 yıl önce