|

İETT otobüsünü yakan 7 militan yakalandı

Cihan
00:00 - 26/08/2007 Pazar
Güncelleme: 15:39 - 26/08/2007 Pazar
Yeni Şafak
İETT otobüsünü yakan 7 militan yakalandı
İETT otobüsünü yakan 7 militan yakalandı

Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi'nde iki İETT otobüsünü ateşe veren ve daha önce çok sayıda yaşadışı gösteriye katıldıkları iddia edilen bölücü örgüt üyesi 9 kişi yakalandı.


Gazi Mahallesi'nde geçtiğimiz pazar günü bölücü örgüt sempatizanlarının yasadışı gösteri yapıp iki İETT otobüsünü ateşe vermelerinin ardından, İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı. Bölücü örgüt üyelerine yönelik Gaziosmanpaşa, Bağcılar ve Küçükçekmece ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 9 kişi yakalandı. Kaldıkları evlerde ve sokakta yakalanan zanlılar ile birlikte 1 adet tabanca, 7 adet şarjör, 11 dolu fişek, 3 adet kuru sıkıdan bozma tabanca, 8 adet cep telefonu ve 10 adet sim kartı, eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış molotof kokteylleri ve maskeler, bol miktarda örgütsel içerikli döküman ele geçirildi. Operasyonda yakalanan Erdal Ş. 'nin sokak eylemlerini organize ettiği ve daha öncede birçok eyleme karıştığı belirtildi.



Bu arada bölücü örgüt üyelerinin İETT otobüslerinin yakılması olayı dışında karıştıkları bazı olaylar da aydınlatıldı. Buna göre şahıslar 18 Mart 2007 günü Beyoğlu'nda Nevruz kutlamaları öncesinde korsan gösteri ve olaya müdahale eden güvenlik güçlerinin taşlanması, 11 Mart 2007 günü Gazi Mahallesi'nde korsan gösteri ve yolun trafiğe kapatılarak molotof kokteyli atılması, 13 Ağustos 2006 günü Gazi Mahallesi'nde korsan gösteri düzenlenip çevik kuvvet panzerine molotof kokteyli atılması gibi olaylara karıştı. Yetkililer bölücü örgüt üyelerine yönelik operasyonların sürdüğünü ve olaylara karışan bazı şahısların arandığını bildirdi.


17 yıl önce