|

İETT'de temassız kart dönemi başladı

Cihan
00:00 - 13/07/2010 Salı
Güncelleme: 17:44 - 13/07/2010 Salı
Yeni Şafak
İETT'de temassız kart dönemi başladı
İETT'de temassız kart dönemi başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından toplu taşımanın yanı sıra birçok alanda kullanılmak üzere üretilen 'Temassız Elektronik Kart', İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı tarafından tanıtıldı. Uzun vadede AKBİL'in yerini alması beklenen temassız kartın daha hızlı ve daha güvenlikli bir ulaşım için tasarlandığı belirtildi. Genel Müdür Baraçlı, vatandaşların toplu taşıma araçlarında hem akbil, hem de temassız kart kullanabileceklerini söyledi.

Kağıt biletten AKBİL'e geçen İETT, şimdi de temassız kart dönemi başlattı. Birçok alanda kullanılması amacıyla tasarlanan 'temassız kart' İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı tarafından basına tanıtıldı. AKBİL mantığı ile çalışan temassız kartla amaçlanan hızlı ve güvenli bir seyahat sağlamak. İstanbulluları Avrupa standartlarında ulaştırmak istediklerini belirten Baraçlı, teknoloji sürekli değişiyor. Biz de buna ayak uydurmak için yeni sistemler geliştirmek zorundayız. Temassız kart, AKBİL ile eş zamanlı olarak kullanılabilecek, uluslararası standartlara uyumlu, kopyalama ve ataklara karşı dirençli olarak üretildi. Kartın temassız çalışma özelliği, kullanım kolaylığı sağlıyor ve kullanıcı kartını cüzdanında çıkarmadan kullanabiliyor." dedi.

TEMASSIZ KART" NEDİR

Temassız Elektronik Kart doldur-boşalt esasına göre çalışıyor, AKBİL gibi devamlı doldurarak bozulana veya kırılana kadar kullanılabiliyor. Temassız kartla abonman, farklı tarifeler, aktarma özelliği, öğrenci indirimi, özürlü geçiş, saat bazlı indirim, mesafe bazlı ücretlendirme yapılabiliyor. Temassız kart yaklaştır-Geç" prensibiyle çalıştığı için otobüslerdeki okuyuculara sadece yaklaştırılarak ödeme yapabilecek.

Öğrenci, aylık, mavi AKBİL uygulamaları "temassız kart" ile de aynı şekilde devam edecek. Temassız Kart, AKBİL'de olduğu gibi 2 saat içerisinde 5 aktarma hakkı ile kullanılacak.

'Temassız Kart' kısa süre sonra 'Şehirkart' konseptinde de kullanılacak. Müşteri Hizmetleri, 'Temassız Kart' için AKBİL'de olduğu gibi devam edecek. Satış, geçiş ve başvuru işlemleri AKBİL ile aynı olacak. Kullanım kolaylığının yanı sıra elektronik biletler iniş-binişlerde işlem süresini oldukça kısaltacak. Elektronik bilet okuyucuya sürekli yaklaşık tutulduğunda bilet değeri ardı ardına düşmeyecek.

'Temassız Elektronik' biletler sayesinde adet ve saatleri, kullanımın hatlara dağılımı ve otobüs başına yolcu yoğunluğu hakkındaki rakamlara kesin ve doğru olarak ulaşılabilecek.

14 yıl önce