|

İhmal için yargı yolu

Başbakan Erdoğan, Dink cinayetine ilişkin Başbakanlık Teftiş Kurulu Raporu'na onay verdi. Sorumlular hakkında görevi ihmalden inceleme ve yargı yolu açılmış oldu.

00:00 - 16/01/2009 Cuma
Güncelleme: 02:49 - 16/01/2009 Cuma
Yeni Şafak
İhmal için yargı yolu
İhmal için yargı yolu

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer hakkında Hrant Dink cinayeti ile ilgili olarak 'görevi ihmal' iddiasıyla inceleme yapılmasının yolu açıldı.

NTV'nin haberine göre Başbakan Tayyip Erdoğan, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde öldürülmesine ilişkin Başbakanlık Teftiş Kurulu Raporu'na "onay" verdi. Bu karar, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer hakkında "görevi ihmal" iddiasıyla inceleme yapılmasının yolunu açtı.

Yılmazer, hakkındaki görevi ihmal iddiası, Ankara'da görev yaptığı dönemden kaynaklanıyor. Akyürek ve Yılmazer hakkında inceleme yapılması istenen rapor, gereği için İçişleri Bakanlığı'na gönderildi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın imzasının ardından da mülkiye müfettişleri görevlendirilecek.


15 yıl önce