|

İhsan Eliaçık'tan skandal başörtü twiti!

Çevre eyleminden büyük bir provokasyona dönüşen Gezi Parkı olaylarının kolektif destekçisi İhsan Eliaçık skandal bir twit attı. Kabataş'ta yerlerde sürüklenip 6 aylık bebeği tartaklanan genç kadına saldırılması tartışılırken Eliaçık, "Saldırıya uğrayan başörtülü varsa ihtimal 'yandaş' görüldüğü içindir" dedi.

Yenisafak.com.tr / GÜNDEM
00:00 - 13/06/2013 Perşembe
Güncelleme: 15:31 - 13/06/2013 Perşembe
Yeni Şafak
İhsan Eliaçık'tan skandal başörtü twiti!
İhsan Eliaçık'tan skandal başörtü twiti!

Gezi Parkı'nda ağaçların kesileceği iddiaları üzerine eylem ve protestoları provoke etmeye çalışanlardan biri de İhsan Eliaçık oldu.

Kabataş'ta 6 aylık bebeğiyle eşini bekleyen başörtülü bir kadına yapılan iğrençliklerin gündemde olduğu şu günlerde İhsan Eliaçık'ın Twitter üzerinden yazdığı mesaj şaşırttı. Eliaçık, AK Partilileri kast ederek, yandaş birine bu durumun yapılması normalmiş gibi gösterdi. İhsan Eliaçık "Saldırıya uğrayan başörtülü varsa ihtimal 'yandaş' görüldüğü içindir" dedi.

Önce hedef gösterdi sonra sahip çıktı

İhsan Eliaçık ardından yaptığı paylaşımda ise "Ey dindar kardeşlerim! Eğer Gezi'deki olaylar dini değerlere hakarete/saldırıya dönüşürse,merak etmeyin ilk biz karşı çıkarız, asla olamaz" ifadelerini kullandı.

11 yıl önce