|

İki fidan gözyaşıyla uğurlandı

Şırnak'ta şehit düşen Tuncay Türken ve Emre Anşin, son yolculuklarına İstanbul'da uğurlandı. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı cenaze törenine 8 yaşındaki şehit kardeşi Yasin'in “Ağabeyimi öldürenlerle hesaplaşacağım” sözleri damgasını vurdu.

Oktay Mehmet
00:00 - 13/04/2009 Pazartesi
Güncelleme: 02:38 - 13/04/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
İki fidan gözyaşıyla uğurlandı
İki fidan gözyaşıyla uğurlandı

Şırnak'ın Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde çıkan çatışmada şehit düşen piyade er Emre Anşin ve Tuncay Türken törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit er Tuncay Türken (21) için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde düzenlenen törende, şehidin babası Cemal Türken ve annesi Şaziye Türken taziyeleri kabul etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cenazede ön safta yer aldı. Başbakan Erdoğan, bu sırada şehidin 8 yaşındaki kardeşi Yasin'i önünde tutarak cenaze namazını kıldı.

'HESAPLAŞACAĞIM'

Acılı aileye başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu sırada, şehit kardeşi Yasin'in kafasını okşadı. Vali Muammer Güler'in ziyareti sırasında da Yasin Türken'in annesine dönerek “Anne tabutunu açsanıza vali amca ağabeyimin yüzünü görsün” demesi dikkati çekti. Küçük Yasin'in “Ağabeyimi öldürenlerle ben hesaplaşacağım” sözleri ise cenaze törenine damga vurdu. Askerliğinin bitmesine 37 gün kalan oğlunu şehit veren acılı baba Cemal Türken'in dilinden ise “vatan sağolsun” sözleri döküldü.

“HEPİMİZ TUNCAY'IZ”

Tuncer'in onaltı yaşıdaki diğer kardeşi Fatih Türken ise engelli olduğu için cenaze namazına katılamadı. Namaz sonrası şehit er Tuncay Türken'in al bayrağa sarılı tabutu askerlerin omuzlarında top arabasına kadar taşındı. Cenaze top arabasında ilerlerken önde şehitin anne ve babası, arkasından Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan da yürüdü. Cenaze namazından sonra ellerinde şehit erin resmi ve Türk bayrakları taşıyan bir grup genç, terörü kınadı. Bir süre caminin bulunuduğu caddede yürüyerek, “Hepimiz Tuncay'ız, hepimiz şehidiz” şeklinde solgan atan grup olaysız bir şekilde dağıldı. Türken'in cenazesi, daha sonra Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.


Babaevinde helallik alındı

Şırnak'ta şehit düşen Emre Anşin de son yolculuğuna İstanbul'da uğurlandı. Şehit er Anşin'in naaşı dün ilk olarak Ümraniye'deki babaevinin önüne getirilerek helallik alındı. Anşin'in cenazesi daha sonra Üsküdar Selimiye Camii'ne getirildi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da katıldı. Cenazede Baba Selami, anne Remziye ve sekiz yaşındaki kardeşi Emirhan Anşin, askeri kıyafetleriyle taziyeleri kabul etti. Baba Selami Anşin, “Hainleri Allah kahretsin” dedi. Cenaze daha sonra Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. Bu arada, önceki gece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anşin'in Ümraniye'deki evine giderek acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu.


15 yıl önce