|

İki kişi daha teslim oldu

Emniyette "paralel yapı" operasyonu kapsamında haklarında gözaltı ve yakalama kararı olmasına rağmen bulunamayan 2 emniyet görevlisi daha emniyet müdürlüğüne gelerek teslim oldu.

Aa
00:00 - 24/07/2014 Thursday
Güncelleme: 19:42 - 24/07/2014 Thursday
Yeni Şafak
İki kişi daha teslim oldu
İki kişi daha teslim oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında haklarında gözaltı ve yakalama kararı olmasına rağmen bulunamayan emniyet müdürü Halil K. ile emniyet amiri İsmail A, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine geldi.

Operasyon kapsamında haklarında gözaltı ve yakalama kararı bulunan 115 emniyet görevlisinden 106'sı 2 gün önce gözaltına alınmış, 9'u ise bulunamamıştı. Bugün öğle saatlerinde ilk olarak 5, sonra da 2 emniyet görevlisi emniyet müdürlüğüne gelerek teslim oldu. Böylece 115 kişiden 113'ü gözaltına alınmış oldu.

Haklarında gözaltı ve yakalama kararı olmasına rağmen bulunamayan emniyet müdürü Mehmet Y. ve başkomiser Fatih T'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan dosyanın dışında "bilgi sızdırdıkları" iddiasıyla emniyet müdürlüğünün güvenliğinden sorumlu 2 emniyet personeli de gözaltına alındı. Dolayısıyla operasyonda toplam sayı 117'ye, gözaltına alınan sayısı ise 115'e yükselmiş oldu.

Öte yandan, gözaltına alınan bir emniyet görevlisinin adının hem Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde hem de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan dosyada geçtiği öğrenildi.

İlgililer hakkında suç duyurusu

Öte yandan, Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, gözaltı sürecine ilişkin İstanbul Emniyet Müdürü ile diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Atayün, avukatı aracılığıyla gözaltı sürecine ilişkin İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan, Terörle Mücadele Şube Müdürü Kayhan Ay, Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Cengiz Kaçak ile diğer ilgililer hakkında suç duyurusu yaptı.

Suç duyurusu dilekçesinde, Altınok, Çalışkan, Ay ve Kaçak'ın ''görevi kötüye kullanma'', ''hürriyeti tahdit'' ve "işkence, kötü muamele'' suçlarından haklarında dava açılması ve cezalandırılması talep edildi.

10 years ago