|

İkinci doğalgaz faciası: 3 ölü!

Fatih'te, bir ikamette meydana gelen karbonmonoksit gazından zehirlenen Libya uyruklu 3 kişi hayatını kaybetti. Öğrenci oldukları belirtilen ölenlerin yılbaşı gecesi hayatlarını kaybettiklerinden şüphe ediliyor. Ev sahibi polise verdiği ifadede evde içki şişelerinin olduğunu ve yılbaşı için süslerin bulunduğunu söyledi.

Ajanslar
00:00 - 2/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 18:45 - 2/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
İkinci doğalgaz faciası: 3 ölü!
İkinci doğalgaz faciası: 3 ölü!

Fatih'te 3 kişi doğalgaz zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetti. Olayın meydana geldiği adrese çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi.

Fatih'teki bir evde Libya uyruklu 3 kişi ölü bulundu. 

Alınan bilgiye göre, ihbar üzerine, İskenderpaşa Mahallesi Horhor Caddesi Yeni Orta Sokak 13 numaradaki binaya gelen polis ekipleri, yabancı uyruklu 3 kişinin cansız bedenleriyle karşılaştı. 

İGDAŞ ekipleri de olay yerine çağrıldı. 

Bu kişilerin karbonmonoksit gazından zehirlendikleri üzerinde durulduğu ve olayla ilgili araştırmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Yılbaşı kutlaması yapmışlar

Ev sahibinin polise verdiği bilgide, dairede daha önce oturan kiracının ekim ayında doğalgaz aboneliğini iptal ettirerek çıktığını ve ardından bu gençlerin daireyi kiraladığını anlattığı öğrenildi. 

Daireye ait doğalgaz sayacındaki mührün söküldüğü ve sayacın çalıştığı öne sürüldü.

Bu arada, boş içki şişeleri bulunan dairede kutlama yapıldığına dair emareler olduğu ve Libyalı 3 gencin yılbaşı gecesi ölmüş olabileceği kaydedildi.

Doğalgaz kaçak

İGDAŞ, Fatih'te 3 kişinin ölü bulunduğu dairede doğalgazın kaçak kullanıldığının belirlendiğini, ölümlerle ilgili kesin sonuçların, yapılacak detaylı araştırmalar sonucu ortaya çıkacağını bildirdi. 

Olaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bugün akşam saatlerinde Fatih Aksaray Horhor Caddesi Yeniorta Sokak 3 numaradaki binanın ikinci katında meydana gelen olayda, yabancı uyruklu oldukları iddia edilen 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

'187 Doğalgaz Acil Hattı'na gelen ihbar üzerine olay yerine giden İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede, doğalgaz sözleşmesinin bir önceki kullanıcı tarafından 2 Ekim 2012 tarihinde fesih (iptal) edildiği, sayacın mühürlenip kelepçelendiği, ancak sayaçtaki mührün sökülerek kelepçenin kırıldığı ve doğalgazın kaçak kullanıldığı belirlenmiştir. İlk incelemelere göre tesisatta projeye aykırı bir durum olmadığı da tespit edilmiştir. Ölümlerle ilgili kesin sonuçlar, olay yeri inceleme ekiplerinin detaylı araştırmaları sonucunda ortaya çıkacaktır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz.' 

5 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Dün gece de Zeytinburnu'nda, Afgan uyruklu 5 kişi doğalgaz zehirlenmesiyle hayatını kaybetmişti. Konuyla ilgili İGDAŞ açıklama yapmıştı. İGDAŞ, zehirlenmeye şofben bacasından sızan karbonmonoksit gazının sebep olduğunun tahmin edildiğini açıkladı.

Ziya Gökalp Mahallesi 47/5 Sokak 1 numarada bulunan apartmanın bodrum katında dün 5 kişinin cesedi bulundu. Afgan uyruklu olduğu belirlenen şahısların ilk belirlemelere göre, zehirlenerek öldüğü anlaşıldı.

Olaya ilişkin İGDAŞ da bir açıklama yaptı. Açıklamada, '187 Doğalgaz Acil Hattı'na gelen ihbar üzerine olay yerine giden İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede doğalgaz tesisatına İGDAŞ'ın bilgisi dışında bacalı şofben bağlandığı ve şofbenin baca bağlantısının uygunsuz bir şekilde yapıldığı tespit edilmiştir. Ortamda yüksek oranda karbonmonoksit gazı ölçülmüştür. Zehirlenmeye şofbenin bacasından sızan karbonmonoksit gazının sebep olduğu tahmin edilmektedir. Bununla birlikte, zehirlenme ile ilgili kesin sonuçlar, yetkililer tarafından yapılacak incelemeler sonucunda ortaya çıkacaktır.' denildi.

11 yıl önce