|

'İksir' eczanelere sıçradı

İlaç şebekesine yönelik operasyonları sürdüren polis, 7 ilde sahte, bozuk ve çalıntı ilaçları satan ecza depoları ile eczanelere seri baskınlar düzenledi. 30 kişi gözaltında

Salih Aydın
00:00 - 29/03/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:42 - 29/03/2007 Perşembe
Yeni Şafak
'İksir' eczanelere sıçradı
'İksir' eczanelere sıçradı

İstanbul ile birlikte 7 ilde düzenlenen “İksir” operasyonu kapsamında, çalıntı ve kullanım süreleri geçmiş ilaçları piyasaya süren 43 kişilik şebeke çökertilmişti. Şebeke elemanlarının bilgisayar kayıtlarını deşifre eden polis, bu şebekenin ilaç verdiği 100 kadar eczaneyi belirleyerek baskın düzenledi. Operasyonda 30 eczacı daha gözaltına alındı.

SAHTE İLAÇ SATAN ECZANELER

Yakalanan şebeke elemanlarından 22'si çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, şebeke liderlerinin evrak ve bilgisayar kayıtları incelemeye alan polis, şebekenin İstanbul'da 100'e yakın eczaneye ilaç sattığını belirledi. 14 ilçedeki eczanelere operasyon düzenleyen Mali Polis ekipleri, şebekeyle irtibatlı gördükleri 30 eczacıyı gözaltına aldı. Yapılan aramalarda, düşük fiyatla eczanelere verilmiş ilaçlar ve sahte reçeteler ele geçirildi.

Mali Polis ekipleri, operasyon kapsamında göz altına alınan 30 eczacı ve eczane çalışanını “zemheri operasyonu” nedeniyle yer sıkışıklığı yaşandığı için, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün nezarethanesine koydu.


17 yıl önce