|

İlaç mümessillerine uyarı

Cihan
00:00 - 2/07/2009 Perşembe
Güncelleme: 10:39 - 2/07/2009 Perşembe
Yeni Şafak
İlaç mümessillerine uyarı
İlaç mümessillerine uyarı

Sağlık Bakanlığı, sağlık kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilecek ilaç tanıtımı amaçlı görüşmelerin, verilen sağlık hizmet sunumunda aksaklık ve kesintiye yol açmaması için mesai saatleri dışında gerçekleştirilmesine ilişkin bir genelge yayımladı.

Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 'İlaç Firmaları Temsilcilerinin İlaç Tanıtımı Hakkında Genelgesi' 81 il valiliğine gönderildi. Genelgede valilere, Sağlık Bakanılğı'na bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli tabiplere yönelik olarak mesai saatleri içerisinde yaptıkları ilaç tanıtımı amaçlı görüşmelerin verilen sağlık hizmet sunumunda aksaklık ve kesintiye yol açmaması konusunda uyarılarda bulunuluyor.

Hizmetlerin aksamaması için ilgili sağlık kurum ve kuruluşları amirlerince gerekli idari düzenlemelerin yapılarak önlem alınması hususlarınn muhtelif zamanlarda ilgililere ulaştırılıdğının hatırlatıldığı Sağlık Bakanı Müsteşarı Nihat Tosun imzalı genelgede, şu görüşlere yer veriliyor:

"Hizmetin akışının engellenmemesi, sağlık hizmet sunumu bakımından hastaların mağduriyetine sebebiyet verilmemesi için ilaç firmaları temsilcileri tarafından sağlık kurum ve kuruluşları içerisinde yapılacak ilaç tanıtımlarının mesai saatleri dışında gerçekleştirilmesi ve buna ilişkin ilgili sağlık kurum ve kuruluşları baştabiplikleri ve sorumlularınca gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Konu Bakanlık genelgesi ile düzenlenmiş olup tüm valilikler talimatlandırılmıştır. Bu çerçevede, Bakanlığımıza bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilecek ilaç tanıtımlarına ilişkin iş ve işlemlerin mesai saatleri içerisinde saat 16:00'ya kadar istisnasız uygulanmaya devam edilmesi ve ilaç tanıtımlarının saat 16.00'dan sonra yapılmasının sağlanması hususunun iliniz ve ilçelerindeki Bakanlığımıza ait tüm sağlık kurum ve kuruluşları baştabiplikleri ve ilgili sağlık kuruluşları amirlerine imza mukabili tebliğini önemle rica ederim."

15 yıl önce