|

İlayda'nın ailesi ikinci kez yıkıldı

Yaklaşık bir yıldır kayıp olan İlayda Taşcı'yı kaçırıp çingenelere sattığını iddia eden M. A. A.'nın yalan söylediği ortaya çıkınca, İlayda'nın ailesinin kızlarını bulma ümidi bir kez daha yıkıldı

İzmir
00:00 - 17/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:44 - 17/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
İlayda'nın ailesi ikinci kez yıkıldı
İlayda'nın ailesi ikinci kez yıkıldı

İzmir'in Buca ilçesinde 340 gün önce kaybolan 6 yaşındaki İlayda Taşçı'yı kaçırdığını iddia eden zanlının yalan söylediği ortaya çıktı. Hırsızlık suçundan gözaltına alınarak Kemalpaşa İlçe Karakolu'na götürülen ve sorgusunda polise İlayda'yı kaçırdığını söyleyen M. A. A.'nın (16) verdiği ifadeler doğrultusunda hakim kararıyla önceki gece Kadifekale ve Tepecik ilçelerinde 3 ayrı eve baskın yapıldı. Baskınlarda İlayda'nın izine rastlanılmadı. Diğer yandan, şahsın öldürdüğü iddia edilen 25 yaşlarındaki kadının cesedi de gösterdiği yerde bulunamadı.


BİR UMUT DOĞMUŞTU AMA

Soruşturmanın devam ettiğini söyleyen jandarma ekipleri, şahsın verdiği ifadelerin çelişkili ve gerçeği yansıtmadığını tespit etti. Polis ve jandarmaya yalan beyanda bulunan M. A. A.'nın, polis tarafından sorgulandığı sırada kendisini kurtarmak için bu şekilde bir yalan uydurduğu ortaya çıktı. Zanlı M. A. A., savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Zanlı verdiği ifadede 6 yaşındaki İlayda Taşçı'yı kaçırıp , çingenelere sattığını iddia etmişti. Zanlının söylediklerini televizyondan izleyip heyecanlanan İlayda'nın ailesi ise kızlarını bulacaklarına dair büyük bir umuda kapılmıştı.


17 yıl önce