|

İlik kardeşliği

Şanlıurfa'da 6 çocuğundan 3'ü talasemi hastası olan İbrahim Dizlek'e müjde sağlıklı olan diğer 3 kardeşten geldi. Sağlıklı olan 3 kardeşten alınan ilikler hasta kerdeşlere nakledilecek

İha
00:00 - 15/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:55 - 15/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
İlik kardeşliği
İlik kardeşliği

Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği tarafından yılın babası seçilen İbrahim Dizlek, talasemi hastası Serdar (8), Kader (9) ve 5 yaşındaki Hakan isimli çocuklarının yaşaması için evini, arsasını ve otomobilini sattı. Çocuklarının tedavi masraflarını karşılamak için geceleri de çalışan Dizlek'e umut sağlıklı olan 3 kardeşten geldi. Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan tahlil sonunda hasta olan 3 kardeşe sağlıklı olan Bayram (12), Rozenin (11) ve Helin'in (7) iliklerinin uyumlu olduğu tespit edildi. Çocuklarının iliklerine kadar kardeş olacağını söyleyen İbrahim Dizlek, şöyle konuştu: "Kızım Rozenin'in de telasemi taşıyıcısı olduğunu öğrendik. Bu nedenle Rozenin yerine iliği uyumlu anne Aynur Dizlek de ilik naklinde bulunabilir. Ben bu yola çocuklarım olmadan asla diyerek yola çıktım. Bütün çabalarım onların yaşaması içindir. Onlar için mal varlığımı satmak zorunda kaldım. 3 çocuğuma her ay 7 ay ünite taze kan bulmamız gerekiyor. Siverek'ten Şanlıurfa'ya kan verecek insanları taşıyordum. Bu nedenle maddi imkansızlık çekmeye başladım. Yurt dışında başlatılan bir kampanyayla 10 bin euro toplandı. Ancak hâlâ maddi imkansızlık çekmekteyiz." Akdeniz Üniversitesi'nde ilik nakli olmak için Antalya'ya gelen 6 kardeş ve babaları hastaneye yatmadan önce son defa çocuk parkına giderek eğlendi. Salıncaklarda sallanan çocuklar nakil olarak bir an önce sağlıklarına kavuşmak istediklerini söyledi.


HASTALIĞA ŞİİR YAZDI

İsmi gibi kadersiz olduğunu söyleyen talasemi hastası Kader hastalığa karşı Yorgunum isimli şiir yazdı. Minik Kader şiirinde, "Adım Kader / Bedenim yorgun / Dalağım yorgun / Bedenimdeki kan bir gün onun bir gün bunun / Hep bekledim yorgun yorgun / İç organlarım yorgun, Kardeşlerim yorgun ben yorgun / İşte benim adım Kader / İşte bu benim kaderim" diyor.



17 yıl önce