|

İlk hacı kafilesi İstanbul'a geldi

Kutsal topraklarda hac ibadetini tamamlayan ilk hacı kafilesi, İstanbul'a geldi.

Aa
00:00 - 11/12/2008 Perşembe
Güncelleme: 16:24 - 11/12/2008 Perşembe
Yeni Şafak
İlk hacı kafilesi İstanbul'a geldi
İlk hacı kafilesi İstanbul'a geldi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile İstanbul'dan 31 Ekim'de Suudi Arabistan'a giden hacı adaylarından 118 kişilik ilk kafile, Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla Cidde'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi. Hacıları, İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı ve diğer yetkililer karşıladı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali'nde yakınları tarafından sevinç gözyaşları, çiçekler ve Türk bayrakları ile karşılanan hacılar, yakınları ile hasret giderdi.

Hacılardan Hamdi Uzun, hac ibadetini tamamladıkları için çok mutlu olduğunu belirterek, “İbadetlerimiz çok güzel geçti. Herkese bunu tavsiye ederiz. Duygularımızı tarif edemiyoruz” dedi.

Hamdi Uzun'un eşi Fatma Uzun da duygularını kelimelerle anlatmakta zorluk çektiğini belirterek, “Bu duyguyu yaşamak gerekir. Herkese tavsiye ederiz. Bilhassa da gençlere tavsiye ederiz. Hacca genç gitmek çok daha iyi” diye konuştu.


Fatma Uzun, hacca Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu ile gittiklerini ve çok memnun kaldıklarını belirterek, kalacak yer, yemek ve diğer ihtiyaçlar konusunda sıkıntı yaşamadıklarını dile getirdi. Hacdan dönen Nabi Canlıoğlu da eşi Hanife Canlıoğlu ile ilk kez hacca gittiklerini belirterek, hac ibadetlerini yerine getirdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.


Türkiye'ye ve yakınlarına büyük bir hasret duyduklarını dile getiren Canlıoğlu, “Orada İslamiyet ve maneviyatın ne olduğunu daha iyi anladık. Hac zevkli bir yolculuk. İnşallah herkese nasip olur. İnsan orada bir dakikasını bile boşa harcamak istemiyor. Çok mutluyuz” diye konuştu. Hacca 13 aylık oğlu Mehmet Sefa ile giden Çağla Güler'in İstanbul'da kalan kızları Ayşe Eda ile havalimanındaki kavuşma anı ise herkesi duygulandırdı.

Bu arada, Suudi Arabistan'a eşi Ayten Gönülkırmaz ile giden Nazım Gönülkırmaz, kendisini karşılayan yakınlarının getirdiği Türk bayrağını eline alıp sallayarak “En büyük Türkiye” diyerek alanda tezahürat yaptı.

Öte yandan, hacıların dönüşü nedeniyle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali'nde güvenlik önlemleri artırıldı. Hacı ve yakınlarının olası bir izdihamdan etkilenmemeleri için hacıların çıkış kapısı ile hacı yakınlarının beklediği alan bariyerlerle birbirinden ayrıldı.


Bu yıl İstanbul'dan 92 kafile halinde Suudi Arabistan'a giden 18 bin 600 hacının dönüşü, 4 Ocak 2009 tarihine kadar sürecek. 73 hacı kafilesi Atatürk Havalimanı'ndan, 19 kafile de Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan İstanbul'a gelecek.

15 yıl önce