|

İmam cami avlusuna mezarını kazdı

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde imamlık yaptığı cami küçük gelince dernek kurup 4.5 milyon liraya daha büyük bir cami yaptıran 43 yaşındaki Mesut Dağdağan, hemen bitişikten yer alıp kendisine mezar kazdı.

Dha
00:00 - 21/06/2014 Cumartesi
Güncelleme: 12:50 - 21/06/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
İmam cami avlusuna mezarını kazdı
İmam cami avlusuna mezarını kazdı

İmam Dağdağan, cami avlusuna mezarına mezarını hazırlamasının nedenini de 'ölümü sürekli hatırlamak ve hatırlatmak' olarak açıkladı.

Tatvan Kültür Mahallesi'nde bulunan Saadet Camisi'nde 16 yıldır imamlık yapan 4 çocuk babası Mesut Dağdağan, daha önce küçük olan 400 kişilik camiyi yıkarak 4 yıl önce yerine daha büyük bir cami yaptırmak için çalışmaya başladı. Hayırseverler ve mahalleli ile birlikte hareket eden imam Dağdağan, bunun için de bir dernek kurdu. Kurulan dernek aracılığı ile eski cami yıkılarak yerine içerisinde yaklaşık 3 bin kişinin namaz kılabileceği bir caminin temeli atıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteği ve dernek aracılığı ile hayırseverlerden toplanan paralarla yeni caminin inşaatına başlandı. 4 yıldır yapımı süren cami 4.5 milyon liraya bitirilip ibadete açılırken, imam Dağdağan da caminin hemen yanına kendisi için bir mezar hazırladı.

Caminin bitişiğinde olan ve cami avlusu içerisinde kalan 10 metrekarelik alanı kendi parasıyla satın alan 43 yaşındaki İmam Dağdağan, mezarı kendisi için hazırladığını, bunu da ölümü sürekli hatırlamak ve insanlara hatırlatmak yaptığını söyledi. Dağdağan, şöyle dedi:

"Mezarımın üzerini kapatarak muhafaza edeceğim. Vasiyet olarak da buraya gömülmeyi isteyeceğim. Ecdadımızın yaptığı camilerin, mescitlerin yanında kabristanlar da vardır. Neden kabristanlarımızı ecdatlarımız camilerin yanına yaptılar. İnsanlarımız, ibadethanelere giderken bu mezarları da görmelerini ve kalplerinde bir yumuşamanın olmasını istiyorlardı. Dünyevi işlerle uğraşıp ahretimizi unuttuğumuz bu günlerde kendim için burada bir kabir hazırladım. Önemli olan kabri hazırlamak değil, kabre hazırlanmaktır. Bizde kendi adımıza burada ölümü hatırlamak ve görenlerin ölümü hatırlayıp, hesap gününü hatırlayıp, insanların buna göre kendilerine çekidüzen vermelerini istedik."

10 yıl önce