|

İncirlik'teki ABD'li askerlere alkol uyarısı

İha
00:00 - 26/08/2007 Pazar
Güncelleme: 11:50 - 26/08/2007 Pazar
Yeni Şafak
İncirlik'teki ABD'li askerlere alkol uyarısı
İncirlik'teki ABD'li askerlere alkol uyarısı

İncirlik'te 39. Hava Üssü Kanat Komutanlığı Komutanı Albay Philip McDaniel, Üs'te görevli askerlerin neden olduğu alkole bağlı trafik kazalarının alarm verici noktaya ulaştığını belirterek, "Rütbeli askerler, emrindeki askerleri alkol almamaları konusunda uyarmalı, gerekirse onları kırmalı" dedi.


McDaniel, Üs'te görevli askerlerin alkollü iken araç kullanarak yaralamalı ve ölümlü kazalara neden olduğunu hatırlatarak, "Alkolle ilgili kazalar sadece o şahsın hayatını tehlikeye sokmuyor, hepimizin hayatını tehdit ediyor. Kaza riski içimizde sürekli bulunuyor ve görevimizi tehlikeye sokuyor" diye konuştu.



Alkol alan askerlerin "sorumlu alkol alımını" pratik yapmaları gerektiğini belirten McDaniel, "Eğer bunu yapamıyorsak, alkolden uzak durmalıyız. Asla içmemeliyiz ve kesinlikle alkollü araç kullanmamalıyız. Kendimiz hiç alkol almasak bile, bir başkasının bu zavallı tercihi sizin hayatınıza mal olabilir. Üssümüzde böyle şeylerin olmasına izin vermeyelim. Doğru asker, bu çöküşe ve harabeye kendisini yoldaş edinmez. Hep birlikte bu problemi çözebiliriz" dedi.

McDaniel, rütbeli askerleri, emrindeki askerleri alkol almamaları konusunda uyarmaları ve gerekirse onları kırmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.


7 Temmuz 2007 tarihinde İncirlik Üssü'nde görevli ABD'li yüzbaşı Sean R. Lovest (32), alkol aldıktan sonra kullandığı 01 TF 213 otomobiliyle kaza yaparak 1 kişinin ölümüne, kendisiyle birlikte 2 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu.


17 yıl önce