|

İntihar etti kararı, ailesini memnun etmedi

Cihan
00:00 - 1/11/2013 Cuma
Güncelleme: 23:19 - 1/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
İntihar etti kararı, ailesini memnun etmedi
İntihar etti kararı, ailesini memnun etmedi

Eski OHAL Bölge ve İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada mevcut delillerin intiharı gösterdiği gerekçesiyle verilen takipsizlik kararı, Kozakçıoğlu ailesini memnun etmedi. Aile, Kozakçıoğlu'nun ölümünde derin kuşkular bulunduğunu belirterek daha ayrıntılı bir araştırma yapılması için harekete geçti.

Hayri Kozakçıoğlu'nun şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç, mevcut olay yeri inceleme, Adli Tıp, expertiz ve kriminal raporlarının, Kozakçıoğlu'nun intihar ettiğini ortaya koyduğunu belirterek bugün takipsizlik kararı vermişti. Kozakçıoğlu'nun ailesi, basın kuruluşlarına gönderdiği yazılı açıklamada verilen bu karara katılmadıklarını ifade etti. Yazılı açıklamada, ölüm nedeni olarak verilen intihar kararının, "Tüm yaşamını ülkesine hizmet etmeye adamış ve hiçbir korkusu olmayan değerli bir devlet adamı olan Sayın Hayri Kozakçıoğlu'nun kimliğine ve ölümüne kadar sergilediği kararlı ve güçlü davranış tarzına uymamaktadır." şeklinde değerlendirildi.

Kozakçıoğlu aile, ölüm olayı ile ilgili derin kuşkuları bulunduğunu kaydederek, konunun çok daha ayrıntılı olarak araştırılmasına karar verdiklerini açıkladı. Bu nedenle avukat Metin Çetinbaş'a bu konuyu araştırma ve dava açma yetkisi verdikleri belirtilen açıklamada, "Konu hakkında zaman içerisinde kamuoyu tekrar bilgilendirilecektir." denildi.

Avukat Metin Çetinbaş, 3 Kasım 1996 tarihinde meydana gelen ve Türkiye gündeminden yıllarca düşmeyen Susurluk kazasına ilişkin 'Susurluk davası' olarak bilinen yargılamayı yürüten İstanbul 6 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesinde üye hakim olarak görev almıştı. Çetinbaş, emekli olduktan yıllar sonra eski İstanbul Üniversitesi rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun Ergenekon davasında da avukatlığını üstlenmiş ve en uzun süre savunma yapan avukat olarak kayıtlara geçmişti.

10 yıl önce