|

Irak'ta öldürülen şoförün ailesi perişan

Irak'ta öldürülen kamyon şoförü Ali Er'in Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde bulunan ailesi, cenazenin gönderilmemesine isyan ediyor.

İha
00:00 - 17/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 09:38 - 17/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Irak'ta öldürülen şoförün ailesi perişan
Irak'ta öldürülen şoförün ailesi perişan

Çalışmak üzere merkezi Adana'da bulunan bir şirket aracılığıyla Irak'a giden kamyon şoförü Ali Er(56), geçen hafta sonu Felluce'de düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Ölüm haberini alan Ali Er'in Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde bulunan ailesi yıkıldı. Kardeşlerinin ölüm haberini aldıktan sonra cenazenin Türkiye'ye getirilmesi konusunda yaptıkları girişimlerin sonuç vermediğini söyleyen ağabey Hasan Er, “Kardeşim 10 çocuk babasıydı. Maddi sıkıntılardan dolayı Irak'ta çalışmaya gitmişti. Burada bazı firmalarda şoför olarak çalışıyordu. Kardeşim Ali bazen telefon açıyor ve can güvenliklerinin olmadığını söylüyordu. Geçen Pazar günü Irak'ın Felluce kentinde konvoya yapılan silahlı saldırıda kardeşim öldürülmüş. Biz o günden beri bekliyoruz. Firma bize uçakla Adana Havaalanı'na gelecek dedi, maalesef kardeşimin cenazesi Bağdat Havaalanı'nda bekletiliyor. Eğer havayoluyla göndermeyeceklerse, kardeşimin cenazesini karayoluyla göndersinler. Biz Kuzey Irak'a gider cenazemizi alırız” dedi.

Yaklaşık bir haftadan beri cenazesi beklenilen 10 çocuk babası Ali Er'in taziye evinde feryatlar ve gözyaşları ise dinmiyor.

17 yıl önce